עזב כאות מחאה (צילום: פלאש 90, חדשות)
טענו שמועמדותו נפסלה - ואז חזרו בהם. דיי | צילום: פלאש 90, חדשות

בבוקר משרת השגריר בברזיל התפנתה, לקראת צהריים - התברר שלא: משרד החוץ פרסם הבוקר (חמישי) הודעה לפיה דני דיין לא ימונה לבסוף לתפקיד שגריר ישראל בברזיליה וכי נפתח מכרז חדש להתמודדות על המשרה. אבל תוך שעות ספורות הבהירו במשרד החוץ כי מדובר בטעות ודיין עדיין מועמד.  

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בהודעת הבהרה שפורסמה מטעם המשרד נכתב כי דני דיין "ממשיך להיות השגריר המועמד מטעם משרד החוץ" - זאת למרות ההתנגדות החריפה לה זוכה המינוי בברזיל, עקב כך שהוא מתגורר מעבר לקו הירוק ואף שימש בעבר ראש מועצת יש"ע. בכך למעשה, נמשך המשבר בין ישראל לברזיל על רקע סוגיית מינוי השגריר, שנותרת ללא פתרון.

"אין לנו מה לומר מלבד כך שהדבר נבע מטעות פקידותית מצערת", השיבו במשרד החוץ לשאלת חדשות 2 Online בה תהינו על פשר ההודעות הסותרות. ההודעה השנייה, בה הובהר כי דיין היה ועודנו המועמד לתפקיד שגריר ישראל בברזיל תואמת לעמדת ראש הממשלה ושר החוץ נתניהו, שהצהיר בעבר כי אם דיין לא ימונה, הוא לא ימנה שגריר אחר במקומו.

יענה לקריאת הרצוג? (צילום: חדשות 2)
המשבר בין ישראל לברזיל נמשך | צילום: חדשות 2

ההתנגדות למינויו של דני דיין לתפקיד בבירה הברזילאית עלתה כבר בהכרזה על כך שימלא את התפקיד. ארגונים בינלאומיים שונים בהם גם כאלה הקשורים לתנועת ה-BDS הפעילו לחץ כבד על ברזיל שלא לקבל אותו. הסיבה ללחץ היא העובדה שדיין הוא תושב יהודה ושומרון.

הסכמתה של ברזיל עם הארגונים הבינלאומיים ואי הסכמתם לקבל את דיין גרמו למשבר דיפלומטי חריף בין המדינות. בתחילת 2016 ראש הממשלה נתניהו הצהיר כי אם ברזיל לא תקבל את דיין כשגריר, הוא ימנה אותו לתפקיד דיפלומטי אחר, ולא ימנה שגריר במקומו.

גורמים במשרד החוץ האשימו את ברזיל בעיכוב המינוי של דיין לשגריר ישראל במדינה מתוך "חרם אישי". דיין אף התייחס בעצמו לפרשה בתוכנית "פגוש את העיתונות" ואמר: "השאלה אם אהיה שגריר או לא לא כל כך חשובה, אלא האם המתנחל הבא שיימצא להיות שגריר יוכל למלא תפקיד דיפלומטי או שנסכים לכך ש-700 אלף ישראלים פסולים לשגרירות".