אהוד יערי

שלושת הגדודים של גב'אליה בצפון הרצועה קרובים לקריסה. להכניע את הגדוד המוגדל של שוג'אעייה, שקלט גם כוחות מגדודים אחרים שספגו מכות קשות מצה"ל, ייקח יותר זמן. במקביל, בדרום הרצועה הלחץ על ח'אן יונס גובר. צה"ל נתקל בירי מהחטיבה של מחנות המרכז של חמאס שכוחותינו לא טיפלו בה. גם בחטיבת רפיח של חמאס צה"ל לא נגע. אם כך, הכרעת החטיבה בח'אן יונס על ארבעת גדודיה תהיה שובר השוויון, זאת משום שלא נראה כי שתי החטיבות מצפונה ומדרומה ייתנו פייט גדול ברגע שהיא תוכנע.

צריך לשים לב כי שיטת הפעולה שצה"ל הפעיל בחלק בצפוני של הרצועה לא דומה לשיטת הפעולה שהוא נוקט בח'אן יונס. בעיר שנחשבת למעוז הטרור של חמאס, צה"ל לא הגיע עם מסה של שריון ונמ"רים, אלא עם שיטת פעולה אחרת לגמרי. אחת הסיבות לכך היא התחשבות ישראל בצרכים של ביידן ובבקשות האמריקניות. שעון החול האמריקני זולג הרבה יותר לאט מכפי שנדמה לנו לפעמים.

תמיר היימן

על אזרחי ישראל לדעת שאנחנו במלחמה אחרת, ארוכה מאוד. שום דבר דרמטי לא יקרה בעוד חודש וגם לא בעוד חודשיים. למעשה, כמעט כל שנת 2024 תהיה חלק מהלחימה. העצימות תשתנה, יהיו שינויים בשיטות אבל בשונה ממבצעים קודמים, במלחמה הזאת צריך לפרק את ארגון הטרור, להוריד אותו מהשלטון בעזה ולהשיב את החטופים.

מבחינת האויב שום דבר לא ישתנה במהלך השנה הקרובה - הלחץ יישאר כמעט אותו לחץ לאורך כל הזמן. עם זאת, מה שאנחנו עושים יאפשר לנו מתוך עמדה מבצעית-מודיעינית לייצר את אותו הלחץ עם פחות מחירים. במבצע חומת מגן, אחרי שבעה שבועות של לחימה אינטנסיבית, היו שלוש שנים שבהן האויב עוד ביצע פיגועים. למרות זאת הצלחנו אז לייצר רצף מבצעי. חומת מגן, כמו המבצע עכשיו, מייצר מצב בסיסי של המשך לחץ - גם לגבי הסרת המצור החות'י וגם כדי להשיב את תושבי הרצועה לבתיהם.

ניר דבורי 

צה"ל פרסם כי יותר מ-500 מחבלים נכנעו עד כה ברצועת עזה ונלקחו לחקירה בשב"כ ובאגף המודיעין. המחבלים הללו מספקים מודיעין יקר מפז, שניתן להזרים לכוחות באופן מיידי ומסייע להזהיר אותם מפני מטענים ומנהרות. המידע מאפשר גם לשלוח את הכוחות בשטח ליעדי איכות מבחינתה של ישראל. אלה סימנים ראשונים של סדקים ובצה"ל עושים מאמץ לתפוס עוד מחבלים.

אוהד חמו

אין ספק שהעיר עזה היא המעוז הגדול ביותר של חמאס. לפי נתוני האו"ם, 1.9 מיליון עזתים עזבו את בתיהם. כמו כן, שני מיליון איש נמצאים בדרום הרצועה, מה שמקשה על הלחימה של צה"ל בח'אן יונס. בימים האחרונים הרבה מאוד עזתים חוזרים לבית החולים שיפא שבצפון הרצועה, שמשמש כמחסה אחד גדול עבור רבבות אנשים. מדובר באותו בית חולים שצה"ל פעל בו לפני כמה שבועות, וגילה בו לא מעט מנהרות. אם כי בתוך תיבת הפנדורה שנקראת "שיפא" גילו הכוחות שכבה קטנה מאוד של מנהרות ואמל"ח.

ברצועת עזה מתקיימים בימים אלה שני תהליכים דרמטיים ביותר, ונראה שמאחד מהם תבוא הישועה. הראשון הוא המתח בין האוכלוסייה לחמאס. רואים כל מיני סימנים של המתח. הוא עדיין לא הבשיל, עדיין לא התפוצץ - אבל הוא בהחלט קיים. השני, התקווה שלנו לסימני שבירה בתוך חמאס. ראינו תמונות של מחבלים מרימים ידיים. איננו יודעים אם הם שייכים לנוח'בה אך אין ספק שמשם תבוא הישועה.

אמנון אברמוביץ'

הנושא החשוב והמרכזי ביותר - החטופים. מתחילת המלחמה מתקיים ויכוח או מתח בין מיטוט החמאס או החטופים. אי אפשר להתווכח שמבחינת הציבור החטופים עלו למקום הראשון, ניתן לראות זאת בכל אירוע ברחוב. על רקע הטבח הנורא, תמונת הניצחון, אבוי לניצחון שכזה, היא החזרת החטופים. עזה לא תברח, חמאס הנבזי גם לא יברח. החטופים - עניין שעלול להיות לו סוף.

האמריקנים לא ייתנו לנו זמן בלתי מוגבל. הם כבר הטילו עלינו מגבלות לא לבצע פינוי המוני בדרום הצרועה כפי שביצענו בצפון ודרשו לא לפגוע באזרחים.

עמית סגל

יש חול בשעון האמריקני אבל הוא מטפטף מאוד באיטיות. לוח הזמנים הפוליטי הוא כזה - מגיעה עונת הפריימריז בארה"ב ומשם שנת בחירות, שבה הנשיא מטבע הדברים הרבה יותר מוגבל. האם הציבור האמריקני מרוצה מתפקוד ביידן בנושא ישראל-חמאס? הרוב לא. למרות זאת, עמדתו בנושא ישראל היא סופר פופולרית. ישראל היא אחד הנושאים שנשארו על-מפגלתיים, והמלחמה חידשה וחידדה את זה. איש לא היה מעלה על דעתו שברני סנדרס, הסנאטור היהודי ששייך לשמאל הרדיקלי, יאמר שאסור לעצור את הלחימה בעזה. למרות הפרסומים על אי הסכמה בין ממשלת ישראל לארה"ב, לא נשמע שזו המחלוקת הכי חריפה.