פרסום ראשון: אלפי תושבי עוטף עזה, אשקלון והסביבה ששרדו את מתקפת הפתע של חמאס ב-7 באוקטובר, לא זוכים להכרה כנפגעי פעולות איבה שכוללת מענק של 5,000 שקלים וסיוע נפשי. הסיבה בלתי נתפסת – בצה"ל פשוט לא טרחו להנפיק מסמך מסודר של היישובים שהותקפו, גם כמעט חודשיים אחרי פרוץ המלחמה. כך דיווחנו אתמול (שישי) ב"אולפן שישי". 

מדובר במסמך חשוב עבור הרשויות וביטוח לאומי. בשל כך, המצב שנוצר הוא שיש תושבים שקיבלו את הסיוע הנפשי, מענק כספי ואף סיוע בהשגת תרופות, ויש אלפים אחרים שהותקפו בידי אותם מחבלים – ולא קיבלו את ההכרה שמגיעה להם מהמדינה. 

בביטוח הלאומי עשו מאמצים גדולים כדי לאתר את האנשים שנפגעו, אבל בלי החותמת הרשמית של צה"ל - מסמך שמוכיח שהאנשים האלה עברו את התקפת המחבלים, הם פשוט לא יכולים לסייע.

תיעודי רחפן של ההרס בעוטף
תיעודי רחפן של ההרס בעוטף, ארכיון

לפני שבועיים דיווחנו ב"מהדורה המרכזית" שלמרות העומס והצורך הבהול לטפל בעשרות אלפי נפגעי טראומה מהעוטף שחוו את התופת במתקפת הפתע הרצחנית – הקואליציה לטראומה, שהיא הגוף שמאגד את מרכזי החוסן, הוציא הנחייה למנהלים ולמטפלים לפיה ‏יבוטלו שעות נוספות. כמו כן, גם האישורים לעבוד מהבית, ובשישי-שבת.

העובדים והמטפלים מגדירים את ההנחיה הזו "מקוממת ומנותקת מהמציאות", והודיעו שהחליטו לעבוד למרות האיסור ולמרות שאינם מתוגמלים על עבודתם – פשוט כי הם לא מסוגלים לנטוש את המטופלים.

כפר עזה (צילום: Photo by Chaim GoldbergFlash90)
ההרס בכפר עזה אחרי הטבח ב-7 באוקטובר | צילום: Photo by Chaim GoldbergFlash90

בעקבות פניית חדשות 12 הקואליציה לטראומה לוקחת אחריות – ומודיעה בתגובתה לפרסום שההנחיה שהגיעה בשל "החובות החלות עליהם כמעסיקים" – מבוטלת.

 תגובת דובר צה״ל: הנושא בבדיקה.