ישראל עדכנה את ירדן, מצרים ואיחוד האמירויות על כוונתה ליצור אזור חיץ בשטח רצועת עזה לאחר סיום המלחמה, כך מדווחת הערב (שישי) סוכנות הידיעות רויטרס. על פי הפרטים, גם טורקיה וסעודיה עודכנו בתוכנית, כאשר עם האחרונה הופסקו המגעים לנורמליזציה בתיווך ארצות הברית בצל אירועי 7 באוקטובר. 

על פי מקורות מצריים, ישראל הודיעה למדינות השכנות על כוונתה לקבוע מרחב בשליטת כוח ניטרלי בצד הפלסטיני של הגבול עם עזה, מצפון לדרום, וזאת כדי למנוע התקפות וחדירות לשטחה בעתיד. בדיווח צוין כי התוכנית לא מצביעה על סיום קרוב של המלחמה, שכן הלחימה אך התחדשה היום לאחר הפסקת אש זמנית שנמשכה שבעה ימים. יחד עם זאת, הדבר מצביע על כך שמעבר לשיתוף הפעולה של ישראל עם המתווכות במלחמה מצרים וקטאר, היא מבקשת לעצב את פניה של עזה עם שוך הקרבות.

אופיר פלק, יועץ למדיניות חוץ של ראש הממשלה בנימין נתניהו, השיב לרויטרס בתגובה על הפרסום כי "התוכנית מפורטת יותר מזה. היא מבוססת על תהליך של שלושה שלבים ליום שאחרי חמאס". השלבים לדבריו: מיטוט חמאס, פירוז עזה ודה-רדיקליזציה של הרצועה. "אזור החיץ עשוי להיות חלק משלב הפירוז", אמר, וסירב למסור פרטים נוספים כשנשאל אם הרעיונות הללו הועלו בפני שותפות בין-לאומיות, לרבות מדינות ערב.

גורם רשמי באיחוד האמירויות לא התייחס ישירות כשנשאל אם נאמר לאבו דאבי על אזור החיץ המדובר, אך מסר כי "האמירויות תתמוך בכל הסדר עתידי שיוסכם על ידי כל הצדדים הנוגעים בדבר". זאת, לדברי הגורם, כדי להשיג יציבות באזור ולחתור להקמת מדינה פלסטינית.

ארצות הברית כבר הביעה בכמה הזדמנויות במהלך המלחמה את התנגדותה לכל צעד ש"יצמצמם את הטריטוריה" של עזה, ולכן קיימת אפשרות להתנגשות עמדות מול וושינגטון. פרט לכך, אף מדינה ערבית לא הראתה נכונות עד כה לנהל משטר מבחינה אדמיניסטרטיבית ברצועה בעתיד, ורובן גינו בתוקף את התקיפות וההפצצות של ישראל ברצועה שהובילו למותם של יותר מ-15 אלף בני אדם ולנזק רב בשכונות ובמרחבים עירוניים בעיר עזה.