דובר צה"ל חשף היום (ראשון) כי מתחילת הלחימה הכווינו הכוחות המתמרנים ברצועת עזה כ-10,000 תקיפות אוויריות, תוך הטלת פצצות כבדות של עד טון מאות מטרים מהלוחמים. בצבא רואים בהידוק שיתוף הפעולה בין כוחות היבשה לצוותים האוויריים "מכפיל כוח" בתמרון הקרקעי. הכוחות סגרו מעגלים בזמנים קצרים, חיסלו חוליות מחבלים והשמידו תשתיות טרור, דירות מבצעיות, פירי מנהרות ומחסני אמל"ח.

בצה"ל אמרו כי בימים מאז התחדשה הלחימה ברצועת עזה, כוחות צה"ל חזרו לתמרן בשיתוף פעולה מלא עם כלי הטיס של חיל האוויר - שביצעו 10,000 תקיפות סיוע, בהן 8,000 ממטוסי קרב. שיתוף הפעולה בין כוחות היבשה לכוחות חיל האוויר הוא אחד המרכיבים הבולטים בתמרון של הכוחות הקרקעיים של צה"ל ברצועת עזה.

הערכת מצב שקיים הרמטכ״ל בבור חיל האוויר (צילום: דובר צה"ל)
הערכת מצב שקיים הרמטכ"ל בבור חיל האוויר | צילום: דובר צה"ל

הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, קיים היום הערכת מצב בבור חיל האוויר יחד עם מפקדי חיל האוויר, האלוף תומר בר. "חלק גדול מהביטחון שלנו בתמרון הוא בזכות שיתוף הפעולה ההדוק והאיכותי של הכוחות עם חיל האוויר", אמר הלוי. "זה הפך את התמרון להרבה יותר אפקטיבי. אנחנו צריכים כל הזמן להשתפר יותר ולהצטיין בליווי של הכוחות. זה נעשה עד עכשיו בצורה מרשימה מאוד, וצריך להמשיך את זה קדימה בכל הכוח".

מפקד חיל האוויר אמר בכנס למידה של היחידה לשיתוף פעולה: "היכולת למצות את הממד האווירי לתוך התמרון זה דבר מטורף שחלמנו עליו שנים ואני חושב שפיצחנו משום שתסתכלו על המשולש של ההישג. תסתכלו על כמה פעילי חמאס הרגנו בשיטה הזאת ואני מציע גם להסתכל כמה נפגעים חסכנו בראייתי בשיטת הפעולה הזאת".

לדבריו, היחידה לשיתוף פעולה "מבוססת על גרעין של סדירים אבל ברובה אנשי מילואים סדירים שנמצאים בקצוות המבצעיים ופרוסים בכל רחבי הארץ, בעזה, במפקדות, ובחילוצים ובפינויים שהם מצילי חיים. מעט הפינויים חרגו מהגולדן האוור וזו פשוט עוצמה מטורפת. אני מצדיע לכם".