ארצות הברית עדיין מנסה למצוא פתרון דיפלומטי ללחימה מול חיזבאללה בגבול הצפון. עמוס הוכשטיין, השליח המיוחד של הנשיא ביידן, יגיע מחר (חמישי) לישראל כשהמטרה היא להשיג רגיעה במצב הביטחוני. התחושה בישראל היא כי הממשל האמריקני, שנכנס לשנת בחירות לנשיאות, מרוכז במטרה העליונה מבחינתו: מניעת חזרתו של הנשיא הקודם דונלד טראמפ לבית הלבן. בישראל חוששים כי הדבר עלול לבוא על חשבון האינטרסים הביטחוניים המקומיים.

הוכשטיין רוצה לקבוע עובדות בשטח: להרחיק את חיזבאללה מהגבול, להחזיר את התושבים לבתיהם ורק אז להגיע להסכם. בהקשר זה הוא יתקל כאן במסר תקיף: לא תהיה חזרת תושבים ללא הסכם - בין אם יושג בדרך מדינית ובין אם ייכפה באמצעות מלחמה. גורמים ישראלים מציינים כי חייבת להיות אופציה צבאית אמינה על השולחן, אשר מתכתבת עם חיסולו של סאלח אל-עארורי, סגנו של ראש הלשכה המדינית של חמאס, שנהרג בביירות. מכך ניתן ללמוד כי בפעולה המיוחסת לישראל לא נרתעים מפעילות בעומק שטח האויב וזהו מסר הן לחיזבאללה והן לאמריקנים.

בישראל טוענים שחיזבאללה קושר בין ההתפתחויות בצפון למלחמה בעזה, ולכן המסר שהועבר לאמריקנים הוא כי ישראל לא תסבול פעילות צבאית של חיזבאללה במהלך השלב השלישי של התמרון הקרקעי ברצועה. בישראל מוכנים לתת הזדמנות למהלך דיפלומטי אך לא מאמינים שהפתרון יגיע - למרות שהמטרה ידועה: הרחקת חיזבאללה והשגת שקט בצפון. לכך ניתן להגיע דרך הסכם, ימי קרב או מלחמה של ממש.