בית המשפט התיר היום (שני) לפרסם פרטים נוספים מהפרשה הביטחונית החמורה שנחשפה לראשונה בחודש שעבר שעיקרה אישום בריגול חמור נגד קצין במילואים שהצטרף לפעילות צה"ל ב-7 באוקטובר - למרות שלא נקרא לשרת. זהותו אסורה בפרסום, וצו איסור פרסום עדיין מוטל על רוב פרטי הפרשה.

מכתב האישום שהוגש נגדו כבר בחודש נובמבר, עולה כי אותו אדם הגיע לדרום בבוקר השבת השחורה והציג עצמו כקצין בדרגת סגן. בזכות כך הוא השיג גישה למידע סודי ברמת סיווג גבוהה, תיעד את המידע שנחשף אליו בדרכים שונות ובכמה הזדמנויות שונות חלק אותו עם גורמים אזרחיים וצבאיים שאינם מוסמכים לכך. לנאשם מיוחסות עבירות של ריגול חמור, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מסירת ידיעה סודית וכניסה למקום צבאי.

מהפרטים שהותרו לפרסום מכתב האישום, מתוארת השתלשלות האירועים מאז התייצבותו ב-7 באוקטובר ועד שנעצר ב-15 של אותו חודש. הנאשם שירת בצה"ל 6 שנים בכמה יחידות שונות ושוחרר בדרגת סגן, בזמן הפרשה הוא לא היה משויך לאף יחידה אלא למאגר הקצינים במילואים. עם הגעתו באופן עצמאי לאחת האוגדות בדרום הופנה לשוחח עם סא"ל על מנת שיזהה אותו, הוא הציג עצמו בפני אותו סא"ל שאמר לו כי אינו מכיר אותו ואין צורך בעזרתו, אולם כבר באותו יום הוא נכח בהערכת מצב באג"מ - מבלי שאיש שם לב לכך.

"צוות אש חבירה" בפיקוד הדרום (צילום: דובר צה"ל)
פיקוד דרום, תמונת ארכיון | צילום: דובר צה"ל

בהמשך אותו יום, נפגש הנאשם עם קציני מטה נוספים מבלי שהתבקש או היה מוסמך לעשות זאת, ואסף מידע על סטטוס גיוס כוחות מחטיבות שונות ובעיות מחשוב שהתעוררו עם אחת המערכות בצבא. למחרת, צילם הנאשם חיילים שנכחו בבסיס מסוים וכן מסמכים צבאיים. עוד באותו יום, ובזמן שהוא עונד דרגות סרן על אף שדרגתו הייתה סגן, הצליח לנסוע עם קצין אחר לבסיס של פיקוד דרום והשניים נכנסו יחד.

לאחר שהצליח להיכנס במרמה לאותו בסיס, נכח הנאשם עוד באותו הערב בהערכת מצב נוספת, בסופה הציג עצמו בכזב כקמ"ן מבצעים. הוא נפגש עם אחת הקצינות וביקש לסייע ו"לייעל תהליכים", הקצינה השיבה כי לצורך כך נדרש אישור של ביטחון מידע. היא ביקשה ממנו שיכניס את מספר הטלפון שלו לנייד שלה ונתנה לו לשם כך את מכשיר הטלפון שלה, הנאשם שלח לו שתי הודעות ווסטאפ ממנה ללא ידיעתה שבהן כתב: "נשמח שתראה בחמ"ל איך אפשר לייעל את העבודה".

למחרת היום, המשיך להציג מצגי שווא, גם לחייל שבעבר שירת תחת פיקודו, והתעקש שיש בידיו "פתרונות לאתגרים מבצעיים" ובעקבות כך, קיבל סקירה על הפערים שיש באג"מ. בשלב הזה, וכבר שיש בידו אישור כניסה בשער הכניסה, הגיע למי שמשמש כראש לשכה וביקש ממנו לכתוב לו מסמך שיאפשר לו לבצע פעולות שונות. הנאשם פתח לעצמו פורמט במחשב וכתב אסמכתא תחת הכותרת: "מכתב מינוי". מכתב האישום עולה כי עוד באותו יום הוא כבר שוחח עם חייל מילואים אחר ביחידה על חומרים תחת הסיווג "סודי ביותר", הקליט ושמר בנייד שלו את המידע והחזיק בידיעה הסודית שלא כחוק.

"צוות אש חבירה" בפיקוד הדרום (צילום: דובר צה"ל)
פיקוד דרום, תמונת ארכיון | צילום: דובר צה"ל

במהלך הימים שלאחר מכן, המשיך להיחשף למידע מסווג, להיפגש עם קצינים אחרים מהיחידה, לאסוף במחברתו חומר מודיעיני רב ולבצע הקלטות שונות בכמה אירועים שונים. בנוסף, בכתב האישום צוין כי הוא נכח "במקומות רגישים במפקדת הכוללים חדרי מבצעים, חדרי מלחמה ודיונים שלא היה מוסמך להשתתף בהם - כשהוא יודע שאין לו אישור ביטחון מידע להשתתף בהם".

הנאשם, שהצליח בסופו של דבר לאסוף ידיעות סודיות אודות סד"כ כוחות הביטחון, אמצעים קיימים בשימוש צה"לי, אמצעים חסרים, הסברים על יכולות מסווגות ומיידעים מודיעיניים עד דרגת סודי ביותר ושומר סוד כשאינו מוסמך לכך, נעצר בתאריך 15 באוקטובר בעקבות דיווח מגורם צה"לי.