בימים האחרונים הועברה לישראל הצעה אמריקנית שלפיה חיזבאללה מסכים להסיג את האוהל שהקים בצד הישראלי של הגבול עם לבנון בהר דב לפני יותר מחודשיים – בתמורה לכך שצה"ל יעצור את בניית המכשול שהחל לבנות בכפר רג'ר, שחלקו נמצא בתוך הצד הלבנוני. כפי שפרסמנו אמש (ראשון) ב"המהדורה המרכזית", חיזבאללה רואה בבניית המכשול באזור הפרת ריבונות ובישראל מעריכים שלא סתם נורה לשם בשבוע שעבר טיל נ"ט.

האוהל שהקים חיזבאללה במובלעת הישראלית הפך לסמל ומזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה מבין שזו הזדמנות. נסראללה לא ידע על קידום האוהל לתוך השטח הישראלי, ורק הפנייה של ישראל ליוניפי"ל הביאה את הדבר לידיעתו ועוררה אצלו את ההבנה שנוצר מצב חדש שהוא יכול לנסות ולנצל. בישראל עושים מאמץ להגיע לפתרון הפרשה בדרך הדיפלומטית, אך לא בטוח שיצליחו. עצם העובדה שהצבת האוהלים באזור הר דב מעסיקה כל כך את ישראל זו כבר הצלחה.

האוהלים במובלעת בהר דב
האוהלים במובלעת בהר דב

המתיחות בצפון נמשכת בצל הצבת שני אוהלי חיזבאללה במובלעת בהר דב, מטרים בתוך הקו הכחול – וככל שנוקפים הימים, גובר פוטנציאל ההסלמה. במערכת הביטחון לא נשארו אדישים להתגרות של ארגון הטרור, והבהירו לחיזבאללה שהזמן לפינוי האוהלים אינו בלתי מוגבל: "נסלק את האוהלים גם במחיר של ימי קרב".

בשבוע שעבר פירק חיזבאללה פירק את אחד האוהלים שהוקמו בשטח ישראל בהר דב, אך מספר אנשי חיזבאללה במאהל לא השתנה וכולם התקבצו לתוך האוהל שנותר במקום. במקביל, חבר הפרלמנט של חיזבאללה מוחמד רעד הביע סירוב לבקשת האו"ם לפנות את האוהלים שהוקמו בשטח ישראל. "אם האויב לא רוצה מלחמה, אז שיהיה בשקט ושיכעס", אמר.

נוכח המצב הביטחוני המורכב, בצה"ל התעורר ויכוח על אופן הפעולה הנדרש. היו מי שחשבו בצבא כי נכון לטפל באירוע מיד, מבלי להשתרך, ואילו היו מי שהזהירו כי העניינים עלולים להסתבך. לפני פעולה צבאית, בממשלה רוצים למצות את כל האפשרויות בערוץ המדיני מול ארה"ב, צרפת ויוניפי"ל.

שני האוהלים הוקמו לפני יותר מחודשיים בגזרת הר דב; גזרה ללא גדר גבול, שרובה מסומנת בסלעים וחביות. שטח ההר שבו אין יישובים ישראלים הוא למעשה מובלעת ישראלית עם כמה מוצבים של צה"ל. הכוננות בגזרה היא תמידית והצבא פועל באזור באופן קבוע, על מנת לסכל ניסיונות חדירה לשטח ישראל.