פרסום ראשון: ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח אתמול (ראשון) עם ראש המוסד דדי ברנע, על רקע הפרסום בניו יורק טיימס לפיו "הנהגת המוסד עודדה את המחאה נגד המהפכה המשפטית". נתניהו ביקש מברנע התייחסות לפרסום, והוא הסביר כי מדובר בניתוח שגוי של גורמי המודיעין האמריקניים. במוסד מעריכים כי מדובר באישור שנתן ראש המוסד לעובדים, מדרגת ראשי חטיבות ומטה, להצטרף למחאה.

סערת ההדלפות מהפנטגון - סיקור N12:

שיחת ההבהרה הזו מגיעה לאחר הפרסום בניו יורק טיימס, שבהחלט הביך את ישראל, ונתניהו קיבל את ההסבר שסיפק ברנע. לאחר אותה שיחה, הוציאה לשכת רה"מ הודעה בשם המוסד, שמכחישה את הפרסום באופן גוף ומבהירה כי הפרסום "כולו שקרי ומופרך מיסודו".

לפי הדיווח בניו יורק טיימס, המבוססים על מסמכים שהודלפו מהפנטגון, עלתה טענה כי הנהגת המוסד הישראלי עודדה את צוות הסוכנות ואת אזרחי ישראל להשתתף בהפגנות נגד הרפורמות במערכת המשפט. ממשרד רה"מ נמסר בשם המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים: "הפרסום הלילה בעיתונות האמריקנית הוא שקרי ומופרך לחלוטין".

עוד נמסר ממשרד רה"מ כי "המוסד ובכיריו לא עודדו ואינם מעודדים עובדים בארגון לצאת להפגנות נגד הממשלה, להפגנות פוליטיות בכלל, או לכל פעילות פוליטית. המוסד ובכיריו המכהנים לא עסקו כלל בנושא ההפגנות, ונותרו נאמנים לערך הממלכתיות המוביל את המוסד מאז הקמתו".

על פי המסמכים שדלפו מה-1 במרץ, בכירי המוסד "עודדו פקידי מוסד ואזרחים ישראלים למחות נגד הרפורמות המשפטיות בישראל, בין היתר על ידי מספר קריאות מפורשות לפעולה נגד ממשלת ישראל". בוושינגטון פוסט נכתב כי במסמכים מתואר "מרד לכאורה של שירות הריגול הבכיר של ישראל נגד ההפיכה המשפטית שמקדם ראש הממשלה נתניהו".

מפגינים נגד המהפכה המשפטית ומאחור תמונה של נתניהו (צילום: Eyal Warshavsky/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
מפגינים נגד המהפכה המשפטית, אמש בתל אביב | צילום: Eyal Warshavsky/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

המסמכים שדלפו, לפי גורמים בכירים בארה"ב, הם תקצירים מודיעיניים ומבצעיים לגיטימיים שנערכו על ידי הצוות המשותף של הפנטגון. עם זאת, האותנטיות לכאורה של המסמכים אינה מעידה על דיוקם. הדיווחים של סוכנויות המודיעין האמריקניות על מעורבותו לכאורה של המוסד בעידוד ההפגנות נכתבו בסמיכות לדיווח ב"מהדורה המרכזית" על כך שאנשי מוסד ביקשו וקיבלו אישור להשתתף בהפגנות נגד המהפכה המשפטית.

בנוסף, בחודשים האחרונים פרסמו בכירים ביטחוניים רבים בישראל, בהם ראשי מוסד לשעבר, קריאות לממשלה ולנשיא המדינה לעצור את חקיקת המהפכה המשפטית, מחשש לפגיעה בביטחון ישראל. בין היתר אמר ראש המוסד לשעבר, תמיר פרדו: "זה אסון בהתהוותו. אנחנו מגיעים לסכנה קיומית הכי גדולה שהייתה לנו מאז מלחמת העצמאות. תושבי הפריפריה, חמשת העשירונים התחתונים במדינת ישראל, הם ישלמו את המחיר. המדינה הזאת תהפוך למדינה ענייה".