דיווח: ערוץ הטלוויזיה הקטרי "אל-ערבי" דיווח היום (שני) מפי מקורות רשמיים בלבנון כי המגעים לחתימת הסכם הגבול הימי בין ישראל ולבנון נמצאים בישורת האחרונה, וכעת מתנהלים מגעים לתאם את אירוע החתימה הרשמי. על פי הדיווח, החתימה על ההסכם בין המדינות צפויה ב-20 באוקטובר באזור נאקורה, הסמוך לראש הנקרה.

הבוקר הודיע נשיא לבנון מישל עון בחשבון הטוויטר הרשמי של נשיאות לבנון כי ההסכם קרוב לסיכום והביע תקווה כי המגעים בעניינו יושלמו בימים הקרובים. הלילה שוחח עון עם השליח האמריקני המיוחד עמוס הוכשטיין, והתבשר ממנו כי בקרוב יתקבל נוסח ההסכם הסופי.

הוכשטיין, על פי דיווחים בלבנון, הודיע לעון כי תמו סבבי הדיונים והמשא ומתן לניסוח הפרטים האחרונים של ההסכם. בהצהרה לתקשורת של הנשיא עאון נאמר כי לבנון תלמד את הטקסט הסופי ותקבל את "ההחלטה המתאימה".

באסדת הגז "כריש" החלה אתמול חברת "אנרג'יאן" הליך בדיקת תשתית לצנרת שמחברת את האסדה לחוף הישראלי. בהליך, שנקרא "הזרמה הפוכה", ייבדקו שאין תקלות, שהזרימה תקינה ואין דליפות. הוא צפוי להימשך מספר ימים, ואם הכל יילך כשורה בבדיקות - הפקת הגז מהאסדה צפויה להתחיל בתוך כמה שבועות. 

אסדת הגז כריש (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

בשל המהלך, צה"ל נמצא בכוננות גבוהה באזור הצפון. החשש הוא שחיזבאללה ינסה לייצר פרובוקציה, שעלולה להוביל להסלמה - מיום קרב בצפון ועד למלחמה כוללת. מהלך כזה יכול לבוא בדמות שיגור כלי טיס בלתי מאויש לעבר אסדת כריש (כפי שכבר עשה), שליחת כלי שייט לאחת מאסדות הגז כדי לפגוע בהן מעל או מתחת למים. אפשרות נוספת היא תקרית בגבול היבשתי בין המדינות.

בצה"ל תגברו את הסיורים האוויריים והימיים מסביב לאסדת כריש ושינו את היערכות הכוחות לאורך קו הגבול היבשתי. בנוסף לכך, מערך ההגנה האווירי פרוס בצורה נרחבת בצפון.

"צה"ל ערוך לכל הסלמה שלא תהיה, אם חיזבאללה יעשה את הטעות הזו ויתקוף את ישראל באיזשהו אופן - אנחנו נפרק את לבנון", אמר שר הביטחון גנץ בריאיון לחדשות סוף השבוע. "אנחנו פועלים בכל השטח באיזו עוצמה ותזמון שאנו רוצים ופועלים מתוך שיקולים ביטחוניים".