זאת לא הפעם הראשונה שארצות הברית מתחייבת למנוע ממדינה להפוך לגרעינית. אולם למרות ההבטחות לאורך השנים, מעצמות שונות הפכו לגרעיניות גם אחרי סנקציות ואיומים מצד המעצמה הגדולה בעולם. ארה"ב, הייתה ונשארה הראשונה והיחידה עד היום שהשתמשה בנשק גרעיני. אחרי המלחמה מצטרפות למועדון המדינות שמחזיקות בנשק בעלות הברית - צרפת ובריטניה, וגם רוסיה שהפכה האויב במלחמה הקרה.

באותו זמן מקיימת סין פרוייקט גרעין משלה. ארה"ב מבקשת לעצור, אפילו שוקלת לתקוף, אולם בסופו של דבר מוותרת. בשנת 1964 סין מצטרפת למועדון הגרעין. הודו, שכנה ויריבה של סין מקבלת באותן השנים סיוע אמריקני לגרעין לצורכי שלום.

עשור לאחר מכן, ב-1974 הודו מקיימת ניסוי בפיצוץ גרעיני, ארצות הברית זועמת ומטילה סנקציות. למרות זאת, 22 שנים לאחר מכן ב-1998, הודו משלימה את תוכנית הגרעין שלה ומצטרפת למועדון, בארצות הברית זעמו. באותה שנה פקיסטן האחות האויבת מקיימת גם היא ניסוי גרעיני מוצלח. ארה"ב מחמירה את הסנקציות גם על הודו וגם על פקיסטן, ברבות השנים הסנקציות הוסרו הפצצות נשארו.

גם לצפון קוריאה תוכנית גרעין והיא מתחילה לבנות פצצה, ארצות הברית נשבעת למנוע את זה ממנה בכל מחיר. אבל גם פה - פיונגיאנג נחושה וב-2003 יש לה פצצה.

עם נפילת ברית המועצות ויתרה אוקראינה, גם בלרוס וקזחסטאן, על הנשק הגרעיני שבתחומם תמורת ערבויות של ארצות הברית לעצמאותה וריבונותה. היום נמנע הנשיא ביידן מליישם את המחויבות הזו משום שהוא חושש מהנשק הגרעיני - שמחזיקה רוסיה.