משרד הבריאות הודיע כי בישראל התגלו עד כה 350 מקרים של הוריאנט החדש BA2. אלא שהבוקר (רביעי) בוועדת הבריאות של הכנסת נחשף נתון מרגיע: "לא היה אף מקרה של הדבקה חוזרת בקרב המחלימים מאומיקרון".

בדיון ועדת הבריאות בראשות ח"כ עידית סילמן למעקב ועדכון על מתן חיסוני קורונה לילדים, אמרה ד"ר אלרעי פרייס כי "בישראל יש 297 מקרים בווריאנט החדש BA2 מהם הם מחלימים ואף אחד לא מאומיקרון". לדבריה בישראל, "עד עתה לא ידוע לנו על מקרי הדבקה חוזרים".

"כדי שמחלים טרי יידבק בוירוס יחסית דומה, הוא צריך להיות מספיק שונה כדי שהנוגדנים שנוצרו לו בגוף ועזרו לו להחלים, לא יגנו עליו. כרגע אנחנו לא יודעים שזה קורה", הסבירה אלרעי פרייס.

מה ידוע עד כה על הוריאנט החדש?

פרופ' יונת שמר, מנהלת המעבדה לוירולוגיה בסורוקה הסבירה: "וריאנט BA2 הוא ככל הנראה יותר מדבק אבל לא גורם למחלה יותר קשה על פי העדויות הראשוניות. מבחינה זו ניתן לומר שהוא מתנהג באופן דומה לאומיקרון. בדנמרק הוריאנט החדש התפשט אך הדבר לא מנע מהממשלה לעצור את שחרור ההגבלות. בבדיקות המעבדה שנעשה אצלנו, עד כה לא אותר וריאנט BA2 כלל".

נשאלת השאלה האם המחלימים מוגנים מהדבקה חוזרת אך הנתונים הראשוניים אינם מעודדים. ד"ר אורן קובילר, וירולוג מאוניברסטת תל-אביב מסביר: "יש נתונים על כך שאנשים נדבקו גם באומיקרון וגם בוריאנט BA2 אבל אין בסיס נתונים רחב ומשמעותי שממנו ניתן להסיק מסקנות חד-משמעיות. הווריאנטים הללו רחוקים ביסוד המוטציות שלהם באותו האופן שבו אומיקרון שונה מדלתא. כלומר בוריאנט BA2 יש כעשרים מוטציות שאינן זהות במבנה שלהן לאומיקרון שהתפשט בישראל. לכן כרגע אי אפשר לצאת מנקודת הנחה שקיימת הגנה אצל מחלימים מפני הוריאנטים החדשים שהתגלו".

סיבה נוספת לכך שמחלימי האומיקרון עדיין עלולים להיות חשופים להדבקה נוספת היא האופי הקל של המחלה: "מרבית מחלימי האומיקרון עברו מחלה קלה ולעתים אף לא הרגישו סימפטומים כלל, לכן גם הסיכוי לפתח נוגדנים רבים הוא נמוך יותר מאשר אלו שסבלו מתסמינים קשים", מסביר ד"ר קובילר.