האומיקרון - סוף למגיפה? ד"ר אנתוני פאוצ'י, היועץ הרפואי הראשי של הבית הלבן, מביע אופטימיות זהירה בכל הנוגע להמשך מגיפת הקורונה. בפאנל וירטואלי כחלק מפסגת הפורום הכלכלי העולמי, אמר עדיין כי מוקדם מדי לדעת אם וריאנט האומיקרון יביא לקיצה של מגפת הקורונה – אך הוא מעריך שזה הכיוון של הנגיף.

•  מדריך הגבלות האומיקרון

במהלך הפאנל, פאוצ'י נשאל האם 2022 תהיה השנה שבה הקורונה תהפוך לאנדמית - כלומר הנגיף ימשיך להסתובב אך ברמות נמוכות וצפויות יותר והאם וריאנט האומיקרון עשוי לזרז את התהליך בגלל המדובר. "זו שאלה פתוחה - האם אומיקרון יהיה החיסון החי לנגיף שכולם מקווים לו? זה תרחיש אפשרי, אם לא יצוץ לווריאנט חדש״. 

״יש לך כל כך הרבה שונות בווריאנטים חדשים שצצים", השיב פאוצ'י. "אני מקווה שזה המקרה. אבל זה יהיה המקרה רק אם לא נקבל גרסה נוספת שחומקת מהתגובה החיסונית של הגרסאות קודמות של הנגיף", אמר. ״באשר לציר הזמן שבו הקורונה תהפוך אנדמית - התשובה היא שאנחנו לא יודעים".

 

ד"ר אנתוני פאוצ'י (צילום: STEFANI REYNOLDS/POOL/AFP, Getty Images)
ד"ר אנתוני פאוצ'י | צילום: STEFANI REYNOLDS/POOL/AFP, Getty Images

פאוצ'י הרחיב והסביר שהאנדמיות של הקורונה פירושה שהנגיף "נוכח ברמה שאינה משבשת את חיי החברה". לדבריו, "אני חושב שזה מה שרוב האנשים רואים כשהם מדברים על אנדמיות, שבה (הקורונה) משולבת במגוון הרחב של מחלות זיהומיות שאנו חווים. לדוגמה: זיהומים בדרכי הנשימה העליונות, שפעת, נגיפי הרינו ועוד".

פאוצ'י אמר שהוא סבור שלמגיפה יש שלבים, החל משלב "המגיפה האמיתית", שבו "העולם כולו מושפע באמת לרעה כפי שאנו רואים כרגע". לאחר מכן, האטה, בקרה והתגברות. הצעד האחרון האידיאלי יהיה הדברה, הוא אמר, אבל הסביר שהאנושות חיסלה רק מחלה אחת: את האבעבועות השחורות. אבל "זה לא יקרה עם הנגיף הזה", אמר פאוצ'י

 ארה״ב - בשיא גל האומיקרון

דבריו של הבכיר מגיעים על רקע שיא גל האומיקרון בארה"ב. על פי המרכז האמריקני לבקרת מחלות, מספר המקרים עדיין עולה בחלק מהמדינות וההדבקה בקהילה נותרה גבוהה ברחבי ארה"ב. במהלך השבועיים האחרונים, מספר המאושפזים עם קורונה עלה ב-54 אחוזים, והאשפוזים בטיפול נמרץ גדלו ב-34 אחוזים.

מתקנים רפואיים רבים מדווחים שהם נאבקים לעמוד בקצב הגידול במספר החולים. נכון לאמש - ממוצע השבוע האחרון של מקרים חדשים עומד על 701,054. שמונה מדינות - אלבמה, הוואי, מיסיסיפי, צפון דקוטה, אוהיו, טקסס, מערב וירג'יניה וויסקונסין - הגיעו בתחילת השבוע למספר שיא של מקרים.

סירובו של פאוצ׳י להכיר בקורונה כמחלה אנדמית, צעד שחלק ממדינות אירופה כבר החלו ליישם, העמיד אותו במרכזה של סערה ציבורית בארה״ב. אמריקנים רבים סבורים שפאוצ'י, שליווה את ארה"ב לאורכה של המגיפה צריך לפרוש מתפקידו. "הנשיא ביידן צריך לשחרר את ד"ר אנתוני פאוצ'י מחובותיו כפנים הציבוריות של תגובת הממשל האמריקאי לקורונה", כתבו עורכי ה-National Review השמרני.

"הגיע הזמן שמדיניות הבריאות הציבורית תעבור להכרה לכך שקורונה היא כבר עכשיו מחלה אנדמית. פאוצ'י עומד בדרך של ביצוע השינוי הזה והסברתו לציבור", הם כתבו, "הוא ערער את אמון הציבור, על ידי הטעיית האומה. הוא ניסה לתמרן את דעת הקהל וזה לא התפקיד של מומחי בריאות הציבור". עוד טענו העורכים כי הוא לא "מייצג את המדע".