גל תחלואת האומיקרון שוטף את ישראל ומדינות רבות בעולם והחשש במערכת הבריאות מפני קריסה של בתי החולים עקב עומס במאושפזים. אך הנתונים שמגיעים מאנגליה וניו יורק מעודדים: למרות הזינוק החד המספר הנדבקים, מספר המאושפזים במצב קשה שזקוקים למכונת הנשמה נותר יציב.

האומיקרון זוהה לראשונה באנגליה לפני כחודש ובשבועיים האחרונים מספר הנדבקים היומי מטפס למספרים גבוהים מאוד. לפני כשבועיים, ב-22 בדצמבר מספר המאומתים היומי עמד על 95,765 נדבקים, ומאז המספרים הכפילו את עצמם. בתחילת השבוע המספר עמד על כ-160 אלף מאומתים ביממה.

ומה ההשפעה על בתי החולים? רואים קפיצה במספר המאושפזים. לפני כשבועיים דובר על כ-7,000 מאושפזים בבתי החולים והיום המספר עומד כבר על כ-13 אלף. כלומר מדובר בכמעט הכפלה של מספר המאושפזים בתוך שבועיים.

אך אם נבדוק את מספר המונשמים - כאן יש בשורות מעודדות: לפני כשבועיים המספר שלהם עמד על 745 וכעת המספר עומד על 769. כלומר למרות שמספר הנדבקים והמאושפזים זינק, מספר המונשמים עלה בסך הכול ב-20.

נציין כי מכיוון שמדובר בתקופת החגים בממלכה אז יש לעיתים עיכובים בנתונים. כמו כן, בבתי החולים טוענים שיש עלייה ניכרת ב"קורונה משנית" - אנשים שהגיעו לבית החולים עבור סיבה אחת ולבסוף התגלו כמאומתים לקורונה ונספרים כמאושפזי קורונה.

לאחרונה גם רואים עלייה בשיעור המאושפזים של בני 50 ומעלה. עד עכשיו הגל הזה בעיקר התאפיין בצעירים וכעת רואים שהמבוגרים גם נכנסים למעגל הנדבקים. כעת בוחנים כיצד נתון זה ישפיע על נתוני התמותה.

מספר תושבי ניו יורק דומה לישראל והממוצע היומי של הנדבקים עומד על יותר מ-40 אלף מקרים חדשים. למרות זאת, התלמידים חזרו אמש לבית הספר וללימודים הפרונטליים. אין הגבלות על התקהלות, אך בודקים חיסונים ועוטים מסכות במקומות סגורים.

בדומה למצב באנגליה, ניתן לראות זינוק במספר הנדבקים ושהוא גבוה בהרבה לעומת הגלים הקודמים. אך גם כאן הנתון המעודד הוא שמספר המאושפזים בטיפול נמרץ נותר יחסית יציב. בתי החולים אומרים שהם כרגע בשליטה, אך החשש הוא שלא ייקח הרבה זמן עד שהם יגיעו לקצה הקיבלות שלהם.