"עד אוגוסט מספר המתים מקורונה בארה"ב יגיע ל-145 אלף" - כך פורסם אמש (שני) במחקר של אוניברסיטת וושינגטון. 113 אלף אמריקנים מתו עד כה מהנגיף, ומחקרים דומים מנבאים הערכות זהות - עלייה חדה במקרי המוות בחודשים הקרובים כחלק ממה שנראה כרגע כהתפרצות מחודשת. מומחים: "ממשלות בעולם חושבות יותר על הנזק הכלכלי - בעוד שהסכנה הבריאותית נשכחת לעיתים מעיניהם".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

התחזית העגומה של החוקרים מאוניברסיטת וושינגטון מגיעה ימים אחדים לאחר פרוץ המהומות בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד. ההפגנות ההמוניות וההקלה בהגבלות, על פי החוקרים, משקפים את הירידה במשמעת האמריקנית במאבק מול הנגיף. ב-22 מתוך 50 המדינות בארה"ב נרשמה בימים האחרונים עלייה במקרי ההידבקות. המדינה שמדאיגה כעת את מערכת הבריאות האמריקנית היא פלורידה – בשבוע החולף מספר המקרים החדשים שדווחו בכל יום גדל בממוצע של 46%.

ארה"ב שברה שיא עולמי כשביממה אחת מתו 2,000 איש (צילום: SKY NEWS)
"עד אוגוסט מספר המתים מקורונה בארה"ב יגיע ל-145 אלף" | צילום: SKY NEWS

גם בארגון הבריאות העולמי לא מדברים במונחים אופטימיים ואף אומרים כי ישנה החמרה במצב המגפה בעולם. יום ראשון האחרון נרשם כיום עם מספר הנדבקים הגבוה ביותר בעולם, מאז פרץ הנגיף לחיינו. 136 אלף בני אדם נדבקו ביום אחד. 

מחאות נגד אלימות כלפי שחורים‎ (צילום: רויטרס_)
מחאות המוניות בארה"ב יובילו להתפרצות? | צילום: רויטרס_

יו"ר הארגון, תאודרוס אדהנום גברה-יסוס, חיזק את המגמה שנראית בארה"ב: "כמעט 75% מהמקרים שנרשמו ביום ראשון הגיעו מעשר מדינות - בעיקר ביבשת אמריקה ודרום אסיה". הוא הוסיף כי יש להמשיך להיות דרוכים ומוכנים למלחמה בנגיף - גם במדינות שבהן המצב השתפר ומספר החולים ירד.  

"60 מיליון מקרי הידבקות נמנעו"

חוקרים מאוניברסיטת ברקלי שבקליפורניה מעריכים כי הסגר שהוטל על האמריקנים בחודש אפריל, מנע התפרצות עצומת ממדים. לדבריהם, סגירת בתי הספר וההשבתה החלקית של המשק מנעה כ-60 מיליון מקרי הידבקות במדינה. החוקרים מבהירים כי הממצאים ממחישים את החשיבות בסגר ומזהירים מהתפרצות מחודשת.

חזית של חנות בניו יורק בזמן הקורונה (צילום: John Lamparski, Getty Images)
חזית של חנות סגורה בניו יורק בזמן הקורונה | צילום: John Lamparski, Getty Images

למרות התחזיות - חוזרים לשגרה: אחרי 78 ימים של הגבלות ומניין קורבנות עצום, החלה אתמול ניו יורק להיפתח בעודה מתמודדת לא רק עם הנגיף, אלא גם עם אבטלה רחבה ומחאות נגד המשטרה. בשלב הראשון, עובדים לא חיוניים מתחומי הייצור והבנייה ישובו לעבודה, וחנויות יורשו להקים דוכנים ברחוב או להכניס לקוחות על מנת לאסוף הזמנות. מספרות, משרדים ופאבים ייפתחו רק בסבב ההקלות הבא. מופעי ברודווי, מוזיאונים והתקהלויות גדולות בהופעות - עוד רחוקות מאוד. 

אוניברסיטת ג'ון הופקינס האמריקנית מדווחת כי יותר מ-7 מיליון בני אדם אובחנו כחולים בנגיף עד כה, ויותר מ-405 אלף בני אדם מרחבי העולם כבר מתו.