הירידה המשמעותית במספר הנדבקים ובמספר החולים הפעילים בישראל מצביעה על כך שהחזרה ההדרגתית של מערכת החינוך אכן מתבקשת. הנתונים מאוד מעודדים - ולכן ניתן לקחת הרבה יותר סיכונים מכפי שניתן היה קודם. פרופסור רן בליצר, ראש מערך החדשנות בשירותי בריאות כללית, אומר - המחלה כמעט שלא מתפשטת, מה שמאפשר סיכונים מחושבים, תוך הבאתם בחשבון של חמישה לקחים מגל הקורונה הראשון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ראשית, העירנות מאוד חשובה מהתפרצות המגפה. "כשאנחנו מפספסים יום או יומיים זה יכול להיות מאוד משמעותי", אמר בליצר. "למרות שאנחנו נמצאים עכשיו בהפוגה ממושכת - כשנראה שינוי, צריך להגיב מהר". לקח נוסף שצריך לקחת בחשבון מגיע ממדינות מזרח אסיה, שהקימו מערכים מסודרים להתמודדות עם מגפה - וכך הצליחו להסתדר גם ללא סגר.

הלקח השלישי שעליו דיבר פרופסור בליצר הוא ההבנה שאירוע בודד יכול לגרום לשינוי מגמה של מדינה שלמה. בארה"ב לדוגמה, אדם חולה נכח באירוע של מקהלה - והדביק יותר ממחצית משתתפי המקהלה. "יש פוטנציאל הידבקות מאוד גדול ולכן התקהלויות זה דבר די מורכב", הדגיש בליצר.

האוכלוסיות הצפופות והפגיעות הן הדגש הבא שבליצר תיאר. "אם נגן עליהן היטב לקראת הגל הבא, לא נזדקק לסגרים ולא נזדקק לצעדים היותר חמורים", אמר. לבסוף, הלקח האחרון והחשוב ביותר לפי בליצר: "צריך לעבוד מתוכנן וצריך לעבוד שקוף".