במדינת ישראל חיים אנשים שלא רק מתביישים לחייך, אלא גם לא מסוגלים לאכול כמו שצריך וסובלים מכאבים קשים - כל זאת מפני שאין להם כסף לטיפולי שיניים. על פי מחקר של המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות שהתפרסם השנה, יותר מחצי מהישראלים מוותרים לגמרי על טיפולי השיניים, פשוט כי הם לא יכולים לממן אותם. אך בניגוד לכאלה שוויתרו על טיפול שיקומי גדול, יש ישראלים שמנסים למצוא פתרונות יצירתיים, מבלי להוציא סכומי עתק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אחד הפתרונות מתבסס על ההנחה שביישובים הערביים בישראל הכל זול יותר. באחת המרפאות בבקעה אל גרביה סיפרו לחדשות 12 כי 40% מהמטופלים המגיעים למקום הם יהודים.

אחרים נוסעים לפריפריה כדי לקבל את אותם טיפולי השיניים במחיר נמוך בהרבה. בשדרות, לדוגמה, מספרים כי מגיעים אל המרפאות לקוחות מרחבי הארץ, ובעיקר מהמרכז. גם שם, כמו בישובים הערביים, הרופאים מסבירים שהבדלי המחירים נובעים מכך ש"במרכז מגזימים". בדיקת חדשות 12 מעלה שאם בוחרים רופא שיניים על סמך מוניטין, המלצות, הכשרה וניסיון - ניתן לחסוך הרבה יותר כסף כשהולכים לקליניקה בפריפריה או ביישוב ערבי.

דרך אחרת לחסוך עוברת דרך נתב"ג: ישראלים רבים טסים למדינות כמו רומניה כדי לקבל שם את טיפולי השיניים. סוכנויות ישראליות אף מטיסות לקוחות לטיפולי שיניים שם, שגם יחד עם מחיר הטיסה והשהות במלון עולים פחות מטיפולים בארץ.

למרות הפיתוי, רופאים רבים מזהירים כי טיפולים אלו דורשים תחזוקה ארוכת טווח, שבסוף אינה משתלמת כלכלית. לטענתם, חלק מהאנשים שפנו לרפואת שיניים בחו"ל חזרו לישראל ונאלצו לעבור את אותם טיפולים לאחר שאלו שקיבלו לא החזיקו מעמד.

לצד הישראלים הרבים שמרוצים מהטיפולים, חשוב לזכור כי רפואת השיניים היא פרטית ועל כן גם הסיבוכים הם על חשבון הלקוח. כך, טיפול יכול לעלות פי שניים ואפילו פי שלושה מהמחיר הראשוני. ישנן הרבה מאוד תביעות רשלנות כנגד רופאי שיניים שגרמו לנזקים למטופלים.