המועמדים: ניצן, למברגר, זמיר וסגל (צילום: פלאש 90, איל יצהר גלובס)
המועמדים: ניצן, למברגר, זמיר וסגל | צילום: פלאש 90, איל יצהר גלובס

היום (ב') תיתכנס ועדת האיתור לתפקיד פרקליט המדינה ה-11 של ישראל. חבריה הוועדה, ביניהם היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין ומנכ"ל משרד המשפטים, גיא רוטקופף, צפויים להכריע מי יחליף את פרקליט המדינה הנוכחי, משה לדור, שצפוי לפרוש מהתפקיד במהלך חודש דצמבר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ארבעת המועמדים לתפקיד הם  המשנה ליועמ"ש, שי ניצן, המשנה לשעבר לפרקליט המדינה, יהושע (שוקי) למברגר, והשופטים אבי זמיר וצבי סגל. על פי ההערכות, לשי ניצן ולשוקי למברגר ישנם מירב הסיכויים לזכות בתפקיד בזכות ניסיונם הרב בפרקליטות המדינה.

על פי גורמים בפרקליטות, שי ניצן שהוא המועמד המועדף על היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לתפקיד פרקליט המדינה במקום משה לדור

מינוי למנכ"ל בית הדין הרבני יבוטל, וינשטיין (צילום: חדשות 2)
מעדיף את שי ניצן. וינשטיין | צילום: חדשות 2

בפרקליטות משוכנעים כי היועץ המשפטי לממשלה כבר החליט שניצן, שמכהן היום כמשנה של וינשטיין, ימונה לתפקיד ומדובר במכרז תפור. על פי הגורמים וינשטיין יפעל לכך שחברי הוועדה למינוי פרקליט המדינה יבחרו בניצן, למרות הצהרותיו של היועמ"ש בשורה ארוכה של פורומים.

אתמול פנה הפורום המשפטי לארץ ישראל לשרת המשפטים ציפי לבני וליועמ"ש וינשטיין, בבקשה שוועדת האיתור לא תמנה את המועמדים לתפקיד, אלא תמליץ על מתמודדים שיובאו לאישור הממשלה. לטענת הפורום, ישנו ניגוד עניינים בין וינשטיין לעו"ד למברגר, מאחר והאחרון היה מעורב בעסקת הטיעון עם אשתו של היועמ"ש - אביבה וינשטיין - בנוגע להעסקת עובד זר.