עזרו לסחוט מסתנן שנחטף. ארכיון (öéìåí: רויטרס)
עזרו לסחוט מסתנן. ארכיון | öéìåí: רויטרס

הותר לפרסום כי חוקרי ובלשי מפלג המיעוטים בימ"ר ירושלים בשיתוף שב"כ, עצרו בשבועות האחרונים ארבעה תושבי נתניה וחשוד נוסף תושב מזרח ירושלים, בחשד לקבלת כספים מנתיני אריתריאה במרמה והעברתם לגורמי חמאס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

החקירה החלה לפני כחודש, בעקבות מידע לפיו חשוד המכונה סאלם, המתגורר בסיני, יצר קשר עם אריתראים המתגוררים בתל אביב, הודיע להם כי הוא מחזיק בתנאי שבי קשים את קרוביהם ומאיים כי אם לא יעבירו לו כסף, הוא יוציאם להורג.

החשוד יצר קשר עם החשודים הישראלים, אשר קבעו עם הקורבן בתחנה המרכזית בתל אביב, שם הם אפשרו לו לקיים שיחת טלפון עם החטוף, המתאר את תנאי השבי הקשים והמצוקה בה הוא נתון. האריתראי העביר לחשודים סכום של 50 אלף שקלים. כעבור יומיים, העבירו את הכסף לתושב מזרח ירושלים ובתמורה קיבלו סכום תיווך בסך 600 דולר. בחיפוש בחנותו שבמזרח העיר נתפס הכסף, שעל פי החשד אמור היה לעבור לארגוני חמאס.

"חטיפה לשם רצח או סחיטה"

היום בבית המשפט המחוזי בירושלים הואשמו שני ישראלים תושבי נתניה בשיתוף פעולה עם פעילי חמאס בחטיפה וסחיטה של מסתנן אפריקני. השניים, יעקב גראד בן 43 מכפר יונה, ואלירן משה בן 25 מנתניה, הואשמו בחטיפה לשם רצח או סחיטה.

מפרטי המקרה עולה כי החטיפה התרחשה בסיני, וכי אחיינו של הנתין הזר, החטוף, התחנן לקרוב משפחתו שישלם את דמי הכופר. מהאישום עולה כי הקשר בי שני תושבי נתניה לחמאס נעשה דרך תושב עזה עמאד אבו-עראר, שהתקשר אל גראד בעקבות הכרות ביניהם וביקש ממנו לנסוע לתל אביב על מנת שיקבל את דמי הכופר מדודו של החטוף.

עוד עולה כי תושב זר מתגורר בארץ קיבל טלפון מאחיין שלו בו אמר לו כי הוא חטוף במצרים ושמי שחטף אותו דורש 20 אלף דולרים עבור שחרור ואם לא יירצח. לאחר משא ומתן ומספר שיחות טלפון בינו לבין שוביו הוא החליט להעביר להם 13 אלף דולר.

"נפגשו עם פעיל חמאס"

על פי כתב האישום, לאחר שהבטיח את הכסף הלכו שני תושבי נתניה עם אדם נוסף לפגישה באזור התחנה המרכזית בתל אביב - שם סירב תחילה האדם למסור להם את הכסף ודרש מהם שייתנו לו לשוחח עם אחיינו שנחטף. לאחר שהשניים הסכימו והם שוחחו הוא העביר להם את הכסף כפי שהוסכם.

לאחר שהועבר הכסף, גראד יצא קשר עם פעיל חמאס בירושלים כדי לתאם איתו את העברת הכספים ולאחר מכן הם גראד וחברו נפגשו עם אותו פעיל והעבירו לו את דמי הכופר. למרות שהוא ידע שמדובר בכספי כופר, לקח גראד עמלה של 1,500-2,000 שקלים. הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרם.