חבר קרוב של המתלוננת א' ממשרד התיירות חשף הערב בריאיון לתכנית "שש" את הדרכים בהן ניסו החוקרים שעבדו בשירות משה קצב להוציא מידע מהאנשים הקרובים אליה. לדבריו, החוקרים החשודים התחזו בין היתר למפיק מצליח והציעו משרה מפתה לבעלה.

בריאיון סיפר היום חברה של א', דרור ניסן, כי החשדות בפרשה החדשה החלו בעקבות שרשרת התרחשויות שאירעו בתקופה האחרונה. "מה שאני יודע מפי המתלוננת, שבחודשים האחרונים התרחש מכלול של אירועים תמוהים ומוזרים".

לדברי ניסן, "היה ניסיון של בחורה כנראה מטעם משרד חקירות לייצר קשר עם חברת נפש, מישהי מאוד קרובה של המתלוננת. בנוסף, היה מישהו שהתחזה למפיק קולנוע בעל תקציבי עתק יצר קשר עם אחד העדים המרכזיים וסיפר לו על סרט שהוא רוצה לעשות בפרשה".

חברה של א' ציין כי כך לא באה לסיומה הפרשה: "בעלה של א' קיבל גם הוא הצעות עבודה עם תנאים מופלגים". ניסן הוסיף כי המידע בנוגע לפרשה החדשה הועבר לידי א' בזמן אמת, וכי לפי הערכתו המשטרה "נכנסה לתמונה בזמן".

"שוחחתי איתה (א' ממשרד התיירות) הבוקר מספר פעמים", סיפר. "הספיח הזה לא מפתיע אותה בכלל. עם זאת, מצד אחד יש תחושה עמוקה של מיאוס, גועל ורצון שהפרשה הזו תגיע לקיצה, ומצד שני התחושה שיש לה חיי נצח".

משה קצב נחקר גם הוא בפרשה

היום התיר לפרסום בית משפט השלום בראשון לציון כי שני חוקרים פרטיים שהופעלו על ידי מקורבים לנשיא לשעבר על מנת להקליט מתלוננת בפרשה נעצרו בחשד לניסיון להדחת עד ושיבוש הליכי חקירה. בין החשודים שהיו מעורבים בפרשה גם קצב עצמו, אחיו ובנו, שאף נחקרו אתמול במשטרה.

מדובר בפרשה שנחקרה באופן סמוי על ידי המשטרה בשבועות האחרונים, כאשר על כל הנושא הוטל צו איסור פרסום גורף. בשבוע שעבר התיר בית המשפט לפרסם את עצם קיומה של הפרשה, והיום, כאמור, הוסר הצו באופן חלקי על ידי השופט רפי ארניה, לבקשת המשטרה. זהותם של החוקרים הפרטיים החשודים בפרשה עדיין אסורה בפרסום.

על פי החשד של חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה, שאמונים על חקירת הפרשה, מטרתם של החוקרים הפרטיים שנשכרו על ידי מקורבי קצב הייתה למצוא סדקים בעדותה של המתלוננת ולעשות שימוש בהקלטות שלה במהלך הערעור בבית המשפט העליון.

"מדובר בחציית קו אדום"

על פי החשד, נפגשו שני החוקרים הפרטיים בין השאר עם בעלה של אחת המתלוננות בפרשה ואף עם אחד ממקורביה במסווה של הכנת סרט. לעת עתה עדיין לא ידוע אם מדובר בפרשה פלילית - או מקוממת, אך חוקית. הלילה שוחררו בערבות שני החשודים, בעל משרד החקירות וחוקר נוסף ממשרדו.

"מדובר בחציית קו אדום ובניסיון להלך אימים על מתלוננת ועדים. על משטרת ישראל חלה חובה מוסרית להגן על עדים בתיקים פליליים", אמר גורם משטרתי בשיחה עם חדשות 2.

"אין לי ספק שבסופו של דבר יתברר שהמעשים אינם פליליים וכראייה לכך - הרי שמרשי שוחרר אתמול ממעצר", אמר עו"ד רונן רוזנברג, סניגורו של אחד החוקרים החשודים.

"מדובר בפרשה שזוכה לפרסום כל כך גדול, רק בגלל שהיא קשורה לפרשה אחרת שהסעירה את התקשורת. אם לא זה, לא היינו עוסקים בכך כל כך הרבה", הוסיף עו"ד אלון רפפורט, סנגורו של החשוד הנוסף. "החקירה אמנם בראשיתה, אבל אני משוכנע שבמקרה הזה היא לא תוליד דבר".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק