ארכיון (צילום: ליהי שרעבי)
התושבים והטפסים שהוגשו לבית המשפט | צילום: ליהי שרעבי

כ-100 תושבי דרום תל אביב יחד עם המרכז למדיניות הגירה ישראלית עתרו היום (ד') לבג"ץ נגד שחרורם של המסתננים לרחובות דרום תל אביב. זוהי העתירה הראשונה של התושבים נגד שחרור המסתננים הנתונים במשמורת, שאותם הם דורשים לשחרר רק כשיובטח שהם לא יגיעו לשכונות בדרום העיר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

החלטת בג"ץ לפסול את התיקון לחוק ההסתננות שאפשר לכלוא מסתננים למשך שלוש שנים צפויה להביא לשחרורם של כ-2,000 זרים, והיועץ המשפטי לממשלה וינשטיין הודיע שהתהליך כבר החל. במקביל, אמש פורסם לראשונה במהדורה המרכזית כי ראש הממשלה בנימין נתניהו אישר להעלות ל-5,000 דולר את הסכום שיוצע לכל מסתנן בתמורה לעזיבתו את ישראל.

העותרים מצטטים את דברי שופטי בג"ץ, שהכירו בצורה חד משמעית בסבלם. השופטת עדנה ארבל כתבה כי "המציאות בשטח לפיה נוצר ריכוז גבוה של מסתננים בדרום תל-אביב, המחייב את תושבי האזור לשאת על כתפיהם את נטל ההתמודדות עם אוכלוסיה ייחודית זו, שאין חולק שהיא אוכלוסיה ענייה, קשת יום בתנאי מחייה ירודים הדורשת התייחסות מיוחדת, יש לה השלכות קשות על תושבי האזור".

גם השופט עוזי פוגלמן קבע בפסיקתו כי "זעקתם של תושבי דרום תל אביב על המתחולל בשכונותיהם נשמעה בקול רם וברור במסגרת ההליכים דנן. זוהי זעקה היוצאת מן הלב ונכנסת אל הלב. אין להקל בה ראש כלל ועיקר".

עובד חוגי, תושב דרום ת"א ואחד העותרים, אמר כי "מדינת ישראל, המשטרה והעירייה העדיפו להזרים אוכלוסיה מוחלשת לאזור של מעוטי יכולת שאינם מסוגלים או יודעים להשמיע קול מחאה. זאת בידיעה שהזרמת המסתננים לצפון ת"א או מרכזה תתקל בקול צעקה רמה, לכן קל היה להזרים את המסתננים לדרום העיר, בידיעה שהדבר יעבור בכניעה וללא התנגדות".