איך יפסקו השופטים? (צילום: ariadna de raadt, Shutterstock)
שופטים ילמדו על תקיפות מיניות | צילום: ariadna de raadt, Shutterstock

ההתבטאויות החריגות עשו את שלהן: שרת המשפטים ציפי לבני, ונשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס, סיכמו כי יתקיימו השתלמויות בנושא תקיפה מינית ייחודיות בהן ישתתפו כלל השופטים הדנים בתיקי פליליים בעבירות אלו. על פי ההחלטה, כבר בשנה הבאה יתקיימו שתי השתלמויות ייעודיות לשופטים בפברואר וביוני, שיארכו שלושה ימים ובתנאי פנימייה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עוד סוכם בין שרת המשפטים לנשיא בית המשפט העליון, כי בכל השתלמות שתיערך לשופטים תיכלל הרצאה בנושא עבירות מין. בנוסף, מועמדים לשיפוט יעברו גם הם הרצאות בנושא כחלק מקורס הערכה. כבר בקורס האחרון למועמדים לשיפוט, אשר התקיים לאחרונה, נכללה הרצאה בנושא שהייתה חלק מהערכת התאמתם לתפקיד השיפוטי.

"השופטים בישראל הם מקצועיים וערכיים ולהם השכלה משפטית מקיפה וחיונית", ציינה שרת המשפטים, ציפי לבני. "לפיכך, ההשתלמויות הללו אין בהן כדי להטיל ספק במקצועיותם, אלא להקנות להם כלים נוספים כדי להבין את נפש קורבן התקיפה המינית וליישמם בהליך המשפטי הפלילי".

היא הוסיפה כי "לאחרונה נשמעו מפי שופטים בודדים התבטאויות פוגעניות כלפי נשים בכלל, וקורבנות התקיפה המינית בפרט - אך חשוב לציין שאין המיעוט מעיד על הכלל ולכן, ההשתלמויות הללו יוכלו לסייע גם בהדרת דעות קדומות לא ראויות מאולם בית המשפט, ובמקביל יחזקו את אמון הציבור במערכת המשפט".

יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח"כ ד"ר עליזה לביא (יש עתיד), בירכה על ההחלטה לחייב שופטים לעבור הכשרה בנושא הטרדות מיניות: "אני שמחה לראות שגרוניס פועל באופן אקטיבי למימוש ההחלטה ולשינוי המציאות. הכשרה זו, שאותה כבר מזמן ראוי היה לקיים, תחשוף בפני השופטים את הסיפורים מנקודת מבטן של הנפגעות, ותפתח בהם רגישות והבנה לנושא. באמצעות ההכשרה יש לקוות כי מקרים והתבטאויות כמו אלה עליהם שמענו לאחרונה לא יחזרו על עצמם."

ההחלטה הגיעה בעקבות דברים שאמר השופט בדימוס ניסים ישעיה לעורכת דין של קורבן אונס בחודש יוני האחרון. "יש נשים שנהנות מאונס", הוא ציין ודבריו עוררו גינויים רבים, והוא התנצל.