"חוק ההשעיה". לחיאני, רוכברגר וגפסו (צילום: חדשות 2, יוסי זילברמן)
אפקט בג"ץ: סער יקדם "חוק השעיה" | צילום: חדשות 2, יוסי זילברמן

תוצאות הבחירות המקומיות שנערכו אתמול (ג') הוכיחו כי הציבור לא ממהר להעניש ראשי ערים שהוגש נגדם כתב אישום. רוכברגר, גפסו ולחיאני - שלושת ראשי הערים שהודחו לפני הבחירות על ידי בג"ץ - נבחרו אמש לכהונה נוספת ברוב גדול. כעת מתכנן שר הפנים גדעון סער לקדם הצעת חוק שתסדיר את נושא כהונתם של ראשי ערים נגדם הוגש כתב אישום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מחר תתקיים פגישת חירום בין השר סער לבין המשנים ליועץ המשפטי לממשלה, במטרה לנסח חוק בזק בנושא. על פי ההצעה המתגבשת, החוק החדש יכלול מרכיב השעיה לראשי ערים נגדם הוגש כתב אישום בעבירות הקשורות לתפקודם כראשי ערים.

על פי התכנון, במידה שראש העיר מורשע בכתב האישום נגדו, הוא ייאלץ לעזוב את תפקידו לטובת ממלא מקומו או לטובת בחירות חדשות. במידה שיזוכה על ידי בית המשפט, יוכל ראש העיר המושעה לשוב לתפקידו.

המדינה צריכה לתת כעת את עמדתה בבית המשפט העליון, לאור העתירה של התנועה לאיכות השלטון על המשך כהונתם של רוכברגר, לחיאני וגבסו. עמדת המדינה צפויה להיות המתנה לחקיקה החדשה. אומנם, חוק בדרך כלל אינו מתייחס רטרואקטיבית למקרים שהתרחשו לפני החקיקה, אך ההערכה היא כי אם אכן יחוקק "חוק השעיה", ראשי הערים יעדיפו להשעות את עצמם ולא להיות נתונים להחלטת בית משפט שתדיח אותם לגמרי מתפקידם.