נהגים רבים נתקלו בעבר במצב שבו נעצרו על ידי שוטר תנועה וקיבלו דוח על עבירה שהם משוכנעים שלא ביצעו. תיק שנידון בימים האחרונים בבית המשפט לתעבורה בתל אביב מוכיח שלפעמים כדאי להתעקש ולהגיע לדיון בבית המשפט - בייחוד אם ברכב מותקנת מצלמה שמוכיחה את חפותך.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בסרטון שהגיע לידי חדשות 2 Online נראה נהג מונית שעושה את דרכו מרחוב יפו בתל אביב לעבר הטיילת. בטרם חלף על פני תמרור "תן זכות קדימה", נראה הנהג עוצר, מביט היטב לצדדים וממשיך בנסיעה. מיד לאחר הפנייה המתינה לנהג ניידת משטרה שעצרה אותו בצד בטענה כי לא ציית לתמרור הנסיעה וכמעט גרם לתאונה ואף שלל את רישיון הנהיגה שלו ל-30 יום.

השוטר שעצר את הנהג התעקש במהלך עדותו בבית המשפט כי הנהג נכנס לצומת בנסיעה רצופה, כשלפניו לא היו רכבים נוספים, וכי גרם לרכב מסוג מאזדה לבלום בחוזקה ולסטות בחדות שמאלה. בסרטון ניתן לראות בבירור כי שני כלי רכב פנו לפני רכבו של נהג המונית ומשמאל למונית נראה חולף רכב מסוג רנו.

המפגש עם השוטר
המפגש עם השוטר | צילום:

"עצוב ששוטרים להוטים לרשום דוחות" 

בעקבות הצגת הסרטון בפני בית המשפט, החליט השופט לזכות את נהג המונית מחמת הספק. "לפניי גרסה מול גרסה", כתב השופט בנימוקי הזכייה. "המרחק בו עמד השוטר מהצומת, העובדה כי הנאשם נראה עוצר ומביט מספר פעמים לאחור, כאשר לפניו פנו שני כלי רכב, כל אלה מעלים בלבי ספק בנוגע לאשמה המיוחסת לנאשם".

עו"ד עופר חורש (צילום: עו״ד עופר חורש)
עו"ד עופר חורש | צילום: עו״ד עופר חורש

"עצוב מאוד שהשוטרים להוטים לרשום דוחות ומחסירים מהם פרטים", אמר לחדשות 2 Online פרקליטו של הנאשם, עו"ד עופר חורש. "אם האירוע לא היה מצולם, מרשי היה מורשע, כי השופט היה מעדיף את גרסת השוטר. לפיכך אני מעודד מאוד הצבת מצלמות ברכבים. הדבר עשוי להציל נהגים אפילו ממאסר בפועל".

עוד טען עורך הדין כי למרות שהתביעה קיבלה את הסרטון לעיון עוד בטרם שלב ההוכחות, נציגיה לא צפו בו. "הדבר גורם לנאשמים עינוי דין כבד ועליהם לשכור סנגור שיוציא את הצדק לאור", אמר עו"ד חורש. "אילו המשטרה הייתה מואילה בטובה להביט בווידאו, ייתכן שכלל לא היה מוגש כתב אישום".