המטפלת המתעללת בבית המשפט. צילום ארכיון (צילום: חדשות 2)
המטפלת המתעללת בבית המשפט. צילום ארכיון | צילום: חדשות 2

בית המשפט המחוזי בחיפה גזר שנת מאסר וחצי על עובדת זרה מנפאל שהורשעה בהתעללות ובתקיפה של קשישה חסרת ישע. בנוסף נגזרו על העובדת שנת מאסר וחצי על תנאי.

תחילת הפרשה בחודש ספטמבר 2010, אז נעצרה העובדת בת ה-31 בחשד שהתעללה קשות בקשישה שבה טיפלה. בני משפחתה של הקשישה, בת ה-91 מאזור חדרה, הציבו מצלמות נסתרות בעקבות סימני אלימות שהתגלו על גופה - ואז נחשפו לתמונות המזעזעות של המטפלת תוקפת את הקשישה באלימות קשה.

המצלמות חשפו את ההתעללות

_OBJהמטפלת, נירמילה שרסטהה, הגיעה לבני המשפחה מאזור חדרה דרך חברת כוח אדם למרות שהיא שוהה בארץ באופן לא חוקי. על פי החשד, הייתה המטפלת נוהגת לנעול את הדלתות כדי שבני משפחת הקשישה שביקרו מדי יום לא יגלו. עם זאת, כשחשדם התעורר הוצבו מצלמות סמויות שחשפו את המעשים המזעזעים.

הצילומים הוכיחו כי המטפלת מכה את הקשישה, דוחפת אותה ובועטת בה בכל חלקי גופה. למרות תחנוניה של האישה, המסייעת מנפאל לא הפסיקה להתעלל בה, תוך כדי שהיא גורמת לה לפציעות קשות נוספת.

ההתעללות נמשכה, ככל הנראה, קרוב לשנתיים. התיעוד במצלמה הראה כיצד כשהקשישה ניסתה להתרומם, משכה אותה העוזרת בראשה בכוח, הורידה אותה לכיוון הרצפה ואחר כך עזבה לעיסוקיה, כשהקשישה נותרת על הספה.

במקרה אחר, כפי שניתן לראות בסרטון שלפניכם, הניחה המטפלת את הקשישה על הספה, השעינה אותה לאחור - ולאחר מכן נשכבת עליה והכאיבה לה. מהתמונות שתועדו במצלמה אף ניתן לראות כיצד הפיליפינית מתעלמת ממחאותיה של הקשישה ואף מחייכת.

"שידעו כל המטפלים בקשישים: בית המשפט יגלה אפס סובלנות"

_OBJ

השופט עודד גרשון כתב בגזר הדין: "סבורני כי העובדות המפורטות בכתב האישום המתוקן צריכות לזעזע כל אדם הגון: מכתב האישום שבעובדותיו הודתה הנאשמת עולה שבמקום שהנאשמת, שנשכרה כדי לסעוד את הקשישה חסרת הישע, הסובלת ממחלות שונות, תהיה למשענת נאמנה לקשישה, תסעד אותה ותענה על צרכיה ותהווה מענה למגבלותיה, הפכה הנאשמת לגורם המתעלל בקשישה, נפשית וגופנית, משפיל אותה, פוגע בכבודה, מטריד אותה, צועק עליה ומכה אותה. מעשים שכאלה אינם יכולים לעבור בשתיקה ושומה על בית המשפט לענוש את הנאשמת באופן שיביע את החומרה שבה אני רואה את הדברים".

בית המשפט לא קבל את המלצת שירות המבחן לגזר הדין וציין כי לאור חומרת העבירות וריבוי העבירות, אין מקום להסתפק בארבעה וחצי חודשי מאסר בלבד (תקופת מעצרה עד היום) רק משום שהיא ממילא תגורש מן הארץ. "אין בעונש בסדר גודל שכזה כדי להביע את מלוא החומרה שבה רואה בית המשפט את המעשים שנעשו על ידי הנאשמת כלפי הקשישה חסרת הישע שמשפחתה בחרה בה כדי לסעוד את הקשישה בערוב ימיה", נכתב בגזר הדין.

עוד הוסיף השופט כי לאור ריבוי המקרים שאנו נחשפים אליהם לאחרונה, על בית המשפט להכביד את ידו על מי שמעז לפגוע בקשישים חסרי ישע. "מן הדין שידעו כל המטפלים בקשישים, עם אזרחי המדינה ועם זרים הבאים רק לעבוד בה, כי בית המשפט יגלה אפס סובלנות להתנהגות פושעת הפוגעת בקשישים חסרי ישע, ממררת את חייהם והופכת אותם לגיהינום".