הסוף היה ידוע מראש, גם לבוסיינא אבו גאנם, שנרצחה לפני כחודשיים ברמלה. היא ידעה שיום אחד ירצחו אותה, ופעם אחת לפני כשמונה שנים אזרה אומץ והתלוננה במשטרה נגד בעלה לשעבר, שנאשם ברצח: "אני מפחדת מבעלי, הוא מנסה להרוג אותי, אומר לי שאני צריכה למות אבל לא עכשיו". מדוע המשטרה המעיטה בעונשו של בעלה אז?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אבו גאנם סיפרה לשוטרים בחודס מרס 2006 כי בעלה דאז סלאח אבו-גאנם הכה אותה, חנק אותה ונתן לה סטירות: "אני מפחדת מבעלי. הוא כבר הרבה זמן רוצה להרוג אותי. הוא מאיים עליי. אומר לי שאני צריכה למות והוא יהרוג אותי אבל לא עכשיו. היום הייתי בבית של אבא שלי, הוא הגיע אלינו ונתן לי מכות - בעט בי עם הרגל בפנים, חנק אותי, נתן לי סטירות. הוא אומר שהוא חושד שאני יוצאת עם בחורים. אני מפחדת ממנו... הוא לא נותן לי לצאת מהבית, אני מפחדת שהוא יהרוג אותי".

בעקבות התלונה היא הועברה למקלט לנשים מוכות - ובעלה נעצר. לאחר פחות משבוע באה לבטל את התלונה: "יותר טוב שאני אבטל כי אני לא רוצה בעיות, רוצה לבטל וזהו. מה סיפרתי היה אמת, אבל תביני אותי - לא רוצה בעיות". השוטרת הקשתה וניסתה להסביר לאבו גאנם על הסכנה לחייה, אך זו השיבה: "אני מודעת לסכנה שיש לחיים שלי, ולמרות זאת אני רוצה לחזור".

שירות המבחן לא פגש מעולם את אבו גאנם אבל קבע כי אין סכנה לחייה. בעלה דאז הודה באיומים, ונגזרו עליו רק חמישה חודשי מאסר על תנאי. היא התגרשה, והביאה לעולם 5 ילדים עם בעלה השני ניאז אבו-ראזק, והייתה בהריון בזמן הרצח. בימ"ר מרכז סבורים כי בעלה הנוכחי והגרוש שלה חברו למשימת הקטילה.

זירת הרצח, חודש אוקטובר (צילום: חדשות 2)
זירת הרצח, חודש אוקטובר | צילום: חדשות 2

"ייקח לא יותר מחמש דקות להגיע אליה"

לעומת זאת, פרקליטו של אבו-ראזק סבור אחרת: "אנחנו הוכחנו שלמרשי, בעלה של הנרצחת, לא היה שום בעיה עם אורח החיים שלה -נהופך הוא, הוא שילם לה על הלימודים, פרגן לה גם כשהייתה יוצאת בשעות לא שגרתיות", טען הפרקליט ירון גיגי. "המדינה, עם לחץ יתר לפענח את התיק, התעלמה מכל גירסת ההגנה". גם הנאשמים זעקו בבית המשפט: "אנחנו חפים מפשע - זו הלבשת תיק".

אחיה למחצה חשוד אף הוא במעורבות, נמלט ועדיין לא נתפס. קרובי משפחה נוספים נאשמים בשיבוש. קרובת משפחה הנמצאת עכשיו במקלט סיפרה כי יומיים לפני הרצח "בעלה של בוסאיינה אמר לה לפני יומיים שלא ייקח יותר מחמש דקות להגיע אליה, ואמר לה שהמוות שלה קרוב. אנחנו היינו בשוק". לאמה סיפרה אבו גאנם כי הוא רוצה לעזוב את בעלה, ימים ספורים לפני הרצח: "עשרה ימים לפני הרצח היא אמרה לי שהיא רוצה לעזוב את בעלה, אמרה לי שהוא בחור טוב אבל יותר מדי שומר עליה, לא נותן לה לצאת ולעבוד, רצה שתישאר כל הזמן בבית. היא אמרה לי שהיא רוצה ללכת ולברוח מכל החיים האלה".

בשבוע שעבר הוגש כתב אישום נגד בעלה של בוסאינה אבו-גאנם ניאז אבו-ראזק, כמו גם גרושה סלאח אבו-גאנם ואחיו איסמעיל. צוות החקירה חשף כי המניעים לרצח היו ביקורת על התנהלותה של אבו-גאנם, נושאים הקשורים בצנעת הפרט וכן הסדרי הראייה עם בעלה לשעבר, בנוגע לילדם המשותף. בערב המקרה הגיעה אבו-גאנם אל רכבה ברחוב האשל ברמלה כשלפתע הופיע רכב ובו ארבע דמויות. אחד החשודים ירה בה בפלג גופה העליון מספר כדורים ופצע אותה אנושות. מאוחר יותר נקבע מותה של אבו-גאנם בבית החולים אסף הרופא.