ישוחרר לפני פסח? (צילום: Avshalom Sasoni/POOL)
מבקש לדחות את עונשו. אזריה | צילום: Avshalom Sasoni/POOL

פרקליטו של אלאור אזריה, עו"ד יורם שפטל, השיב היום (שני) לתגובת התביעה הצבאית לפיה היא מתנגדת לבקשה לדחות את ביצוע עונשו של אזריה. שפטל ביקש מבית הדין לקיים כבר מחר דיון נוסף בבקשה, ולאפשר את דחיית ריצוי המאסר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי שפטל, הקביעה לפיה החייל צריך לרצות את עונשו במועד הסמוך לפסק הדין היא "מופרכת" וכי התביעה מציגה זאת "בכוונת מכוון ובאופן מטעה".

עוד הוסיף בתגובה כי "לא ניתן להתעלם גם מייחודו של מקרה זה מכל מקרה אחר. מתי אירע לאחרונה שהרמטכ"ל, תוך כדי הקראת פסק הדין של בית הדין לערעורים, מזמין למעשה את הנאשם בפומבי להגיש בקשה להקלה בעונש, תוך מתן הבטחה פומבית".

התובע הצבאי נדב וייסמן (ארכיון) (צילום: תומר אלפבאום)
התובע הצבאי נדב וייסמן (ארכיון) | צילום: תומר אלפבאום

לפיכך, טען שפטל, יש לדחות את ריצוי העונש לפני "מיצוי השלב הסופי בהליך הצבאי הפלילי נגד המבקש".

הבוקר הודיעההתביעה הצבאית כי היא מתנגדת לבקשתו של אלאור אזריה לדחות את ביצוע עונשו ואת כניסתו לכלא. ההערכה במערכת הצבאית היא שאזריה יתחיל לרצות את מאסרו וייכלא ביום רביעי, ורק לאחר מכן יחל הרמטכ"ל לדון בבקשתו של החייל להמתיק את עונשו ולהמיר אותו בעבודות שירות.

לקריאת המסמך המלא שהגישה התביעה הצבאית לחצו כאן

התביעה הצבאית פירטה את הסיבות מדוע אינה תומכת באישור בקשתו של אזריה. "המערער טוען שמכיוון שהוא מוותר על הגשת בקשת רשות ערעור, פסק דינו הופך לחלוט במועד מוקדם יותר. לעמדה זו אין כל אחיזה בדין או בפסיקה", טענו בתביעה, "דחיית ביצוע העונש היא החריג לכלל".

ההחלטה - הבוקר (צילום: חדשות 2)
אזריה ומשפחתו בבית המשפט | צילום: חדשות 2

"חייל שביצע עבירה, לא כל שכן מי שביצע מעשה חמור כמו המעשה בו הורשע המבקש על ידי שתי ערכאות, מן הדין שירצה את עונשו באופן מיידי", נכתב בעמדת הפרקליטות לגבי אזריה. "שיקול צבאי זה עולה בקנה אחד עם האינטרס הציבורי הכללי באכיפה אפקטיבית"

בתביעה גם ציטטו החלטה של בית המשפט בעליון בעבר: "נאשם שגזר דינו למאסר חייב להתחיל בריצוי העונש באופן מיידי. אין מעכבים ביצוע של עונש מאסר אלא בנסיבות יוצאות מגדר הרגיל או אם קיימות נסיבות המצדיקות דחייה".

נימוק נוסף של התביעה הצבאית התייחס לחשש מפני יצירת תקדים שישמש חיילים ואזרחים בתיקים עתידיים. "לבסוף, ככל שהגשת בקשה להקלה בעונש תהווה הצדקה לעיכוב ביצוע העונש, הרי שהדבר עלול להיות בסיס לעיכוב עונשיהם של כל מי על ידי בית דין נכבד זה, ואף בבתי משפט האזרחים, לנוכח האפשרות שתינתן חנינה על ידי נשיא המדינה".