" (צילום: לע"מ, חדשות)
"מדובר בעתירה נעדרת עילה". נתניהו | צילום: לע"מ, חדשות

בתגובה שהגישה היום (שלישי) המדינה לבג"ץ בעניין העתירה הקוראת לחקור את ראש הממשלה בנימין נתניהו בחשד למעורבות פרשת הצוללות וכלי השיט (תיק 3000) – היא קוראת לדחות את העתירה על הסף. "מדובר בעתירה נעדרת עילה", נכתב.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בתגובה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין דנה בריסקמן ויונתן ברמן ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, נכתב כי העתירה מהווה ניסיון פסול להתערב בעבודת רשויות האכיפה ולהכתיב להן כיצד לבצע את תפקידן "תוך כדי תנועה" - תוך התבססות על חלקי מידע שפורסמו בתקשורת.

"יש לראות את העתירה כחלק מקמפיין שמנוהל במטרה להפעיל לחץ על רשויות אכיפת החוק לקבל החלטות כאלה או אחרות", נכתב. "עמדת המדינה היא שיש לדחות את העתירה על הסף תוך חיוב העותר בהוצאות". עוד צוין כי למדינה שיקול דעת רחב ביחס לניהול הליכים פליליים ובכללם חקירה פלילית, ואילו יכולת ההתערבות של בית המשפט אמורה להיות מצומצמת.

"ההחלטה מעלה סימני שאלה כבדים" (צילום: יהונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
"ער לחשיבות ידיעת הציבור". מנדלבליט | צילום: יהונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

"לא נמנעים מחקירה בשל מעמדו הרם כשיש הצדקה"

בתגובתה, המדינה דוחה את הטענה לפיה היא נמנעת מלחקור באזהרה את נתניהו בתיק 3000, בשל מעמדו הרם. "מובן שאין בטענה זו כל ממש, ולא רק שטענה זו אינה מתיישבת עם ההלכה הפסוקה ביחס להתערבות שיפוטית בחקירה תלויה ועומדת, אלא שהיא אינה מתיישבת עם המציאות הפשוטה, שבה משיב 3 (נתניהו) נחקר באזהרה בפרשות אחרות שבהן נמצא כי קיימת הצדקה לכך בנקודת הזמן הנוכחית (תיק 1000 ותיק 2000)".

בפרקליטות הסבירו כי רשויות האכיפה לא יכולות לחשוף בכל רגע את הממצאים שנאספו על ידן ואת הצעדים שהן מבצעות או מתכננות לבצע. עם זאת, נכתב כי "היועץ המשפטי לממשלה ער לחשיבות הבאת הדברים לידיעת הציבור, והנושא נשקל מעת לעת בכפוף לצורכי החקירה ולהתפתחותה". כדוגמה, הפרקליטות ציינה את המכתב שפרסם היועמ"ש אביחי מנדלבליט בחודש פברואר האחרון, בו צוינו הפרשיות בהן הוחלט לפתוח בחקירה נגד נתניהו.

"כך, הובאו לידיעת הציבור ההחלטות לקיים בדיקה מקדימה בעניין 'פרשת כלי השיט' ולעבור לחקירה בפרשה זו, וגם פורסם כי באותו שלב, ולאור הממצאים שנאספו, ראש הממשלה אינו חשוד בפרשה", נכתב. עוד מתחייבים בפרקליטות לפעול לפרסם פרטים נוספים על החקירה בהתאם להערכתן המקצועית של רשויות אכיפת החוק ביחס להשפעת הפרסום על החקירה ומהלכיה.