ההפגנות נגד רה"מ בפתח תקווה (צילום: חדשות 2)
ההפגנות בפתח תקווה | צילום: חדשות 2

על רקע הדיונים בבג"ץ בדרישה להפסקת ההפגנות סמוך לביתו של היועמ"ש בפתח תקווה בכל מוצאי שבת, הודיעה המשטרה לבית המשפט כי לא תאפשר את המשך קיום ההפגנות ללא רישיון מתאים. "בשים לב להיקף ההפגנות ולאופיין, המפגינים יידרשו לפנות בבקשה לקבלת רישיון לקיום הפגנות מעתה ואילך", כתבה המשטרה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"נוכח שינוי הנסיבות המהותי שחל בהפגנות, בין היתר נוכח התרחבות היקף ההפגנות באופן משמעותי ביותר, נוכח התעצמות המטרדים הנגרמים לתושבי השכונה ונוכח פרק הזמן הממושך שבו מתקיימות ההפגנות, מדי שבת לאורך חודשים ארוכים, המשטרה סבורה כי אין מקום לאפשר את המשך קיום ההפגנות במיקום הנוכחי, וכי יש להורות על קיומן במיקום אחר והולם יותר", כתבה המשטרה. "זאת תוך התחשבות בטענותיהם ובמצוקתם של תושבי המקום, תוך מתן אפשרות למחות באופן אפקטיבי ותוך שמירה על שלום הציבור בכלל ושלום המפגטינים בפרט". 

עוד הוסיפה המשטרה כי תבחן בחיוב בקשת רישיון לקיום הפגנה במקום חלופי הולם. "חלופה אפשרית לקיום ההפגנות בפתח תקווה היא 'הפארק הגדול', שבסמוך לבית משפט השלום בעיר", טוענת המשטרה. "הפארק יכול להכיל אלפי אנשים, הוא אינו ממוקם בליבה של שכונת מגורים ובצמוד לו נמצא חניון עם מקומות חניה רבים".

"די אם נציין כי בהפגנות הראשונות השתתפו כ-50 אנשים שאובטחו על ידי 12 שוטרים, ואילו בהפגנות שהתקיימו במוצאי שבת האחרונה השתתפו 2,500 אנשים שאובחו על ידי 130 שוטרים", כתבה המשטרה. "בעקבות קיום ההפגנות, החלו להתקבל במשטרת ישראל קריאות רבות מדיירי האזור שהלינו על המטרד שנוצר".

"ביתם של תושבי השכונה הפך למגרש היאבקות"

בשבוע שעבר הגיש ועד תושבי שכונות בפתח תקווה עתירה דחופה לבג"ץ נגד ההפגנות בעיר. התושבים ביקשו בעתירתם להוציא צו על תנאי ובקשה לצו ביניים בהול לביטול ההפגנה נגד היועמ"ש וזו שתומכת בנתניהו מימין. מארגני ההפגנות, מצדם, הודיעו כי בכוונתם לקיימן כרגיל חרף ההתנגדות.

עורך הדין מנחם מושקוביץ כתב בעתירה כי ההפגנות "פוגעות ברגשותיהם של הדתיים בשכונה, פוגעות בשלוותם ובאיכות חייהם ומפירות את המרקם העדין והשלו של השכונה". עוד נטען בעתירה כי ההפגנות "גורמות ללכלוך וחוסמות צירים מרכזיים של התושבים".

מושקוביץ ציין כי העובדה שמדובר בהפגנות מתמשכות שחוזרות על עצמן מדי שבוע לאורך זמן גורמת ל"פגיעה בחופש המסחר, הקניין והעיסוק של בעלי העסקים במתחם ההפגנה" וכי עיקר הנזק נעוץ בחוסר היכולת של התושבים להגיע לבתי העסקים בשל העומס שיוצרים המפגינים במקום, בשל מצוקת חניה ובשל הרעש.

"לא ייתכן שאנשי שמאל וימין יהפכו את ביתם של תושבי השכונה למגרש ההיאבקות וזירת המאבק הפרטית שלהם ויפרו את שלוותם בהתגוששויות שהופכות את חיי התושבים לבלתי אפשריים.