בוכריס, ארכיון (צילום: פלאש 90)
בוכריס. סיכוי להודאה חלקית? | צילום: פלאש 90

התביעה הצבאית וסניגוריו של תא"ל אופק בוכריס נעתרו להצעת בית הדין הצבאי וילכו לגישור בפני הפרקליט הצבאי לשעבר האלוף (במילואים) אילן שיף. כזכור, הואשם בוכריס בביצוע עבירות מין חמורות בשתי פקודות שלו: אונס של פקידה שלו, ועבירות של הטרדה מינית ומעשה מגונה בקצינה אחרת, שעדיין משרתת בצבא. מיד אחרי הגשת כתב האישום כנגד בוכריס, לשעבר מח"ט גולני, הוא סיכם על פרישתו מצה"ל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הליך הגישור אינו מחייב, אולם העובדה כי התובעת הראשית בתיק, שרון זגגי, כמו גם פרקליטיו של בוכריס, רועי הלכר ועודד סבוראי, הסכימו ללכת להליך כזה עשויה להעיד על נכונות לגמישות מסוימת משני הצדדים: מבחינתו של בוכריס, פירוש הדבר הוא שייאלץ ככל הנראה לסגת מההכחשה הגורפת שלו בפרשה ולהודות כי ביצע עבירה כלשהי - ייתכן כי זו תהיה התנהגות שאינה הולמת קצין.

מנגד, מבחינת התביעה ישנה אפשרות של נסיגה מסעיף האונס החמור. לשם השוואה, במשפטו של "החייל היורה" אלאור אזריה סירבו בכל תוקף בתביעה הצבאית לגשת להליך גישור מקדים - דבר שהעיד על התבצרותם בסעיפי האישום שהוגשו.

עם פרסום כתב האישום החמור נגדו, הכחיש בוכריס מכל וכל את ההאשמות. "לא היה ולא נברא", אמר אז הקצין הבכיר. "החלטתי להגיב באופן יוצא דופן, לאחר ששתקתי כמעט חמישה חודשים בתקשורת מכיוון שאני חייב הסבר לציבור בשבילו פעלתי כל חיי הבוגרים. קיבלנו בתדהמה את ההחלטה על הגשת כתב אישום. אין לדברים שחר, לא היה ולא נברא והעניין כולו יתברר בבית הדין". לאחר מכן פרש מצה"ל על מנת לקיים את המשפט כאזרח.

יו"ר ויצו ישראל פנה ללפרקליט הצבאי הראשי ואמר כי "הליך הגישור מול תא"ל בוכריס משמעו פגיעה חמורה בקורבנות האונס ועבירות המין במדינת ישראל בכלל ובצה"ל בפרט".