אולמרט בבית המשפט העליון, ארכיון (צילום: גיל יוחנן)
ארכיון | צילום: גיל יוחנן

ערעורי אולמרט נדחו, וגם ערעור המדינה: בית המשפט העליון פרסם הבוקר (רביעי) את הכרעתו בנוגע לשלוש פרשות בהן מעורב ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. בית המשפט קבע כי ההרשעות והעונשים שנגזרו בפרשת טלנסקי, מרכז ההשקעות וראשונטורס לא ישונו, זאת לאחר ערעורי המדינה ואולמרט עצמו על ההכרעות שהתקבלו. השופטים קבעו כי העונש ירוצה במצטבר - כלומר 27 חודשי מאסר סך הכל, אותם החל לרצות בפברואר 2016.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

השופטים ג'ובראן, הנדל וזילברטל קבעו, נגד דעתם החולקת של השופטים פוגלמן ועמית, כי יש לדחות את ערעורה של המדינה על אי-הרשעתו של אולמרט בפרשת ראשונטורס. חמשת השופטים דחו פה אחד את ערעורו של אולמרט על הרשעתו ועל עונשו בפרשת טלנסקי. גם ערעור המדינה על עונשו של אולמרט בפרשת מרכז ההשקעות נדחה.

"הכרעה פה אחד להורות על ריצוי העונש שנגזר על אולמרט בערעור זה במצטבר לעונש שנגזר עליו בתיק המכונה 'פרשת הולילנד' בונה גשר בין המקרים ומאפשרת, כהערה אחרונה, התייחסות לתוצאה הסופית", ציינו השופטים. "אולמרט אשר שימש כראש עיריית ירושלים, שר בממשלה וראש הממשלה, נידון למאסר לתקופה של למעלה משנתיים בגין עבירות של פגיעה בסדרי השלטון. נקודת אור מסוימת בחושך הגדול היא שאין אדם מעל החוק או מתחתיו - הטרגדיה איננה שייכת רק למנהיג שסרח אלא לציבור כולו".

ג'ובראן סיכם את ההחלטה בדברים אלה: "כך יורד המסך על המערכה האחרונה בפרשות הידועות במקומותינו כ'פרשת ראשונטורס', 'פרשת טלנסקי' ו'פרשת מרכז ההשקעות'. מי שהיה שר בכיר בממשלה, ממלא מקום ראש הממשלה ובהמשך גם ראש הממשלה, יוסיף וירצה עונש מאסר נוסף מאחורי סורג ובריח".

משרדי ראשונטורס (צילום: חדשות 2)
משרדי ראשונטורס | צילום: חדשות 2

"כתיבת פסק דין זה נמשכה שמונה חודשים מעת שנשמעו הערעורים דנן - זאת לאחר מתן הכרעת הדין המשלימה בבית המשפט המחוזי ביום 30.3.2015 וגזר הדין המשלים ביום 31.7.2015", ציינו השופטים.

פסק הדין התפרסם שלא בנוכחותו של אולמרט, המרצה 19 חודשי מאסר בגין הרשעותיו בקבלת שוחד בפרשת הולילנד ובשיבוש מהלכי חקירה בפרשות הולילנד ומעטפות הכסף של איש העסקים מוריס טלנסקי. השופטים נדרשו להכריע מחדש בפרשת מרכז ההשקעות, לאחר שהמדינה ערערה על קלות העונש שנגזר עליו - מאסר על תנאי.

בפרשה, הורשע אולמרט בשנת 2012 בהפרת אמונים בכך שכשר התמ"ת פעל בניגוד עניינים. אולמרט הורשע בהתערבות בהליכים לטובת ארבע חברות שיוצגו על ידי מקורבו, עו"ד אורי מסר. השופטים התחשבו במחיר האישי ששילם אז אולמרט, שהודיע על התפטרותו , וגזרו עליו רק מאסר על תנאי.

טלנסקי ואולמרט (צילום: חדשות 2, רויטרס)
טלנסקי ואולמרט | צילום: חדשות 2, רויטרס

השופטים עוסקים גם בפרשת ראשונטורס, בה זוכה אולמרט מחמת הספק. שופטי בית המשפט המחוזי לא שוכנעו אז כי ראש הממשלה לשעבר ידע על קבלת המימון העודף עבור נסיעותיו לחו"ל. מאוחר יותר החליטו השופטים להרשיע את ראש לשכתו לשעבר שולה זקן בגין מעורבותה בפרשה.

חמשת שופטי העליון עוסקים גם בפרשת טלנסקי זאת לאחר שראש הממשלה לשעבר ערער על הרשעתו. אולמרט זוכה בשנת 2012 בתיק זה, אך המשפט נפתח מחדש בעקבות ההקלטות של שולה זקן, שנחשפו במסגרת עסקת הטיעון שנחתמה עמה.

זקן טענה אז כי הקלטות הוכיחו שאולמרט השתמש אז בכסף שהעביר לו טלנסקי גם לצרכיו האישיים. בתחילה הוא זוכה בגלל שהצליח לשכנע את בית המשפט בטענה לפיה הכספים שימשו לצרכים פוליטיים בלבד, אולם לאחר מכן הפך בית המשפט את החלטתו וגזר עליו שמונה חודשי מאסר. בערעור שהגיש, טען אולמרט באמצעות עורכי דינו כי נפלו פגמים ברשעתו.