מני מזוז (צילום: חדשות 2)
מזוז. ארכיון | צילום: חדשות 2

תשעת חברי הוועדה לבחירת שופטים החליטו הערב (ראשון) פה אחד למנות את היועץ המשפטי לממשלה לשעבר מני מזוז ושופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב ענת ברון לשופטים בבית המשפט העליון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"מדובר בשני מינויים המוסיפים בטון ליסודות הערכיים עליהם בנוי ופועל בית המשפט העליון בתפקידיו כמגן הדמוקרטיה והפרט", אמרה שרת המשפטים ציפי לבני בעקבות המינויים. "נבחרו לא רק שופטים טובים, אלא גם בני אדם טובים: שניהם משפטנים מצוינים, מנוסים ומקצועיים, אך גם צנועים. אני גאה בבחירה".

במסגרת סבב המינויים החליטה הוועדה כי השופטת מרים נאור תכהן כנשיאת בית המשפט העליון והשופט אליקים רובינשטיין ימונה לסגנה. כמו כן, השופטים שלמה בנג'ו, נאיל מהנא, מרים קסלסי וגיל קרזבום יכהנו כשופטי שלום.

"אנחנו לא מתייחסים למינוי בשלב זה - אנחנו מקבלים מבול של טלפונים ומודים לכולם על הברכות החמות", אמרה לחדשות 2 Online רעייתו של מזוז, אלינוער, עם קבלת ההודעה על המינוי. השופט רובינשטיין בירך: "יש שופטים בירושלים".

בוועדה שהתכנסה היום בלשכתה של שרת המשפטים ציפי לבני ישבו: נשיא בית המשפט העליון השופט אשר גרוניס, שופט העליון אלייקים רובינשטיין שופטת העליון אסתר חיות, שר התקשורת גלעד ארדן, חבר הכנסת יצחק (בוז'י) הרצוג מהעבודה, חבר-הכנסת יצחק כהן מש"ס, עורכת הדין רחל בן-ארי ועורך-הדין חאלד זועבי.

ענת ברון. ארכיון (צילום: אתר בתי המשפט)
ענת ברון. ארכיון | צילום: אתר בתי המשפט

חברי הוועדה נדרשו לבחור שני מועמדים שימונו לשופטים בעליון מבין 14 אנשי משפט. מאחורי מזוז וברון עמדה שרת המשפטים לבני וכן יו"ר האופוזיציה ח"כ הרצוג.

"ערב השנה החדשה נפלה בפנינו זכות גדולה לבחור שני שופטים לעליון, שהוא מגדלור הערכים של מדינת ישראל, ואבן הראשה של הדמוקרטיה הישראלית", אמרה שרת המשפטים ציפי לבני טרם ההחלטה.

במה שנראה כהתייחסות לפרשות האחרונות בהן שופטים ביצעו לכאורה עבירות מין, הוסיפה השרה לבני כי "השופטים צריכים להיות מודל ודוגמה גם בחיי היום יום. אין חיים פרטיים וציבוריים, חד הם".

גבאי מעוניין בהמשך השותפות. לבני (צילום: רויטרס)
שרת המשפטים לבני | צילום: רויטרס

מזוז זכור בעיקר בשל מעורבותו בפרשת קצב, אז הסכים כיועץ המשפטי לממשלה, להגיע עם הנשיא שנחשד באונס לעסקת טיעון. בעקבות החלטתו ספג מזוז ביקורת ציבורית ומשפטית חריפה. כמו כן הונחו על שולחנו של מזוז בזמן היותו היועץ המשפטי לממשלה פרשות שחיתות בהן היו מעורבים ראשי הממשלה אריאל שרון ואהוד אולמרט.

ברון מונתה ב-1991 כשופטת בית משפט השלום בתל אביב ו-11 שנים לאחר מכן התמנתה לכהונה כשופטת בית המשפט המחוזי.