לשכת עורכי הדין כיכבה בשנים האחרונות בכותרות, בעיקר בשל מעלליו של אפי נווה, וכעת מבקשת לצאת לדרך חדשה. בחודש הבא ייבחר יו"ר חדש ללשכה, כשבמירוץ משתתפים שני מתמודדים עיקריים - עורך הדין אבי חימי, ויריבו עורך הדין ציון אמיר. מתמודד נוסף הוא עורך הדין אביחי ורדי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מדובר בארגון חזק ובעל השפעה בעל נציגות בשלל מוסדות ממלכתיים, ששניים מחבריו אף יושבים בוועדה למינוי שופטים. תקציב הלשכה עומד על קרוב ל-60 מיליון שקלים והיא מונה כ-70 אלף חברים. למרות המספרים המרשימים הללו, מרבית החשיפה שלה זכתה הלשכה לאחרונה הגיעה לאחר שראש הלשכה הקודם הסתבך בפרשת ביקורת הגבולות, ולאחר מכן נחשד בפרשת השוחד המיני ופרש.

עו"ד ציון אמיר (צילום: החדשות)
עו"ד ציון אמיר | צילום: החדשות

לאור התדמית שקיבלה הלשכה, בבחירות הקודמות יותר מ-70% מעורכי הדין כלל לא הגיעו להצביע. אלא שהפעם נדמה שהם ינהרו לקלפיות, בעיקר בגלל הצל הכבד שהשאיר אחריו אפי נוה. צל שלא ממש מסייע לחברו, אבי חימי, המזוהה כחברו של נווה, וסיכוייו להיבחר עלולים להיפגע מכך.

אמיר הוא עורך דין מוכר, שהשתתף במספר משפטים מתוקשרים וייצג בין היתר את הרוצח עמי פופר, את חברי מחתרת בת עין ואת הנשיא משה קצב. ב-2015 שקל להתמודד לכנסת עם מפלגת "כולנו" ובשנה שעברה היה מועמד לבית המשפט העליון. בשיחה עם חברי הלשכה הוא מבטיח "להחזיר את הלשכה לימים אחרים".

עו"ד אבי חימי (צילום: החדשות)
עו"ד אבי חימי | צילום: החדשות

חימי אמנם פחות מוכר לציבור הרחב אבל ידוע היטב בקרב עורכי הדין. הוא ייצג בין היתר את שלום דומרני, את השר שלמה בניזרי ואת מוטי מלכה כשהיה ראש העיר קריית מלאכי. חימי מונה על ידי אפי נווה להקים את מחוז המרכז של הלשכה וכעת מחפש את קפיצת המדרגה הבאה.

עו"ד אביחי ורדי הוא מתמודד שמגיע מחוץ לעסקני הלשכה וגם הסיעה שרצה עימו מעולם לא שירתה בלשכה. הוא מציע לדבריו שינוי אמיתי בשורה של נושאים בעיקר בתחום הכלכלי וחלוקת המשאבים של הלשכה. הוא בן 55, תושב פתח תקוה, יו"ר ועדת חדלות פירעון של לשכת עו"ד. נשוי פלוס שישה, 7 נכדים. בעל ותק של יותר מ-25 שנים במקצוע. מתמחה בתחומי חדלות פירעון, מקרקעין, ליטיגציה אזרחית ומסחרית.

הברית בין נוה לשרת המשפטים איילת שקד שלטה בארבע השנים האחרונות בוועדה לבחירת שופטים, ושני המועמדים החדשים מבטיחים שברית זו לא תחודש. עם זאת, כשהם נשאלים על עמדתם בנוגע לחוק הצרפתי או לחוק החסינות שיגן על ראש הממשלה מהעמדה לדין, שניהם נזהרים לומר את דעתם המפורשת.

"לשלוח חוקרים פרטיים - חציית גבולות איומה"

אחרי העלבונות במערכת הבחירות המוניציפאלית וההכפשות בבחירות לכנסת, לא מפליא שגם כאן מכוונים נמוך. אמיר וחימי אמנם הבטיחו סגנון אחר, וייתכן שאפילו התכוונו לכך, אבל בלשכה, כמו שכבר הכרנו - הבטחות לחוד ואמוציות לחוד.

"מי שעושה מסע של הכפשות שלא יתבכיין", אמר אמיר ברמיזה ליריבו. "ללכת ולשלוח אנשים כדי לנסות לעשות לי רצח אופי או לשלוח חוקרים פרטיים כדי לפגוע בילדיי ובאם ילדיי - זו חציית גבולות איומה ונוראית".

עו"ד אביחי ורדי (צילום: יח"צ, חדשות)
עו"ד אביחי ורדי | צילום: יח"צ, חדשות

חימי הכחיש את הטענות כלפיו בתוקף. "זו חוצפה ממדרגה ראשונה, אני לא מכיר את גרושתו", טען. "אני לא יודע מי היא, מעולם לא ראיתי אותה. היא מעניינת אותי כשלג דאשתקד - וגם יריביי. אני מציע להם ללכת ולומר את משנתם, מה הם עשו בלשכה ומה הם יעשו בעתיד".