נשלח ל-7 שנות מאסר. גודובסקי (צילום: פלאש 90, חדשות)
נשלח ל-7 שנות מאסר. גודובסקי | צילום: פלאש 90, חדשות

דוד גודובסקי, מי שהיה בכיר בישראל ביתנו והנאשם המרכזי לצד פאינה קירשנבאום בפרשת השחיתות והשוחד, נשלח היום (רביעי) לשבע שנות מאסר בפועל. גודובסקי הורשע בחודש מרס לאחר שהודה במסגרת הסדר טיעון בשורת עבירות של לקיחת שוחד, בקשת שוחד והלבנת הון. בכוונת עורכי הדין של גודובסקי לערער על גזר הדין.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי כתב האישום לאחר הסדר הטיעון, גודובסקי לקח שוחד, בסכום כולל של 425 אלף שקלים וביקש שוחד בסכום כולל של 800 אלף שקלים. "הנאשם לקח שוחד וביקש שוחד בכך שהתנה העברת כספי מדינה, וביניהם כספים קואליציוניים של מפלגת 'ישראל ביתנו', בהיקף של מיליוני שקלים, לגופים שונים, בכך שאותם גופים ישלמו לנאשם, מתוך הכספים שהועברו, סכומי שוחד ששימשו את קירשנבאום או את מפלגת 'ישראל ביתנו'", צוין בכתב האישום.

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, ירון לוי, אמר לפני מתן גזר הדין: "התמונה העגומה והמקוממת ממכלול המעשים שביצע הנאשם, ללא בושה או עקבות, מחייבת ענישה חמורה עם מסר חד וברור, על-מנת שיורתע כל עובד ציבור באשר הוא. ידע עובד ציבור שאם יעשה מעשים אלה, הוא מסתכן בעונש חמור".

לא יפליל אותה, קירשנבאום (צילום: פלאש 90 מרים אלסטר, חדשות)
לא יפליל אותה, קירשנבאום | צילום: פלאש 90 מרים אלסטר, חדשות

מדובר בהסדר טיעון שישי שנחתם עם נאשמים בפרשת השוחד והשחיתות השלטונית מהחמורות שנראו בישראל - "פרשה 242" - המכונה גם פרשת "ישראל ביתנו", במסגרתה מואשמת סגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום, בקבלת שוחד בתמורה לחלוקת תקציבים של המפלגה, בסיועו הצמוד של גודובסקי. להסדר צורף סעיף לפיו הוא לא יפליל את סגנית השר לשעבר, פאינה קירשנבאום, וכי הוא לא לקח כסף לכיסו.

"בית המשפט קיבל את עמדתנו וגזר על הנאשם שבע שנות מאסר בפועל", מסר ד"ר יונתן קרמר מהמחלקה הכלכלית בפרקליטת המדינה בתום הדיון. "הנאשם לקח שוחד באופן שיטתי בשלוש פרשות שונות על מנת לקדם את מטרות המפלגה. גזר הדין מידתי וראוי וממחיש את החומרה שבנטילת שוחד על ידי עובדי ציבור בכלל ובמעשיו של הנאשם במקרה זה בפרט". את הפרשה מנהלים עורכי הדין ד"ר מאור אבן חן, ד"ר יונתן קרמר, נטלי קוקוי ומשה עקירב מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

פאינה קירשנבאום שימשה בתקופה הרלוונטית בתפקיד סגנית שר הפנים וחברת כנסת מטעם מפלגת ישראל ביתנו. כחלק מתפקידה במפלגת ישראל ביתנו הייתה אחראית על חלוקת "הכספים הקואליציוניים" של המפלגה, עשרות מיליוני שקלים שמקורם בתקציב המדינה, ובתקופה הרלוונטית הוקצו מכוח הסכמים קואליציוניים לשליטת המפלגה.

גודובסקי הודה בשלושה אישומים מרכזיים

על פי החשד, קירשנבאום קיבלה טובות הנאה עבורה, באופן אישי, עבור מפלגת ישראל ביתנו ועבור מקורביה ובתמורה העבירה כספים מתוך הכספים הקואליציוניים לגופים שונים. בין היתר חשודה קירשנבאום כי בדרך זו קיבלה שוחד מהחברה לפיתוח השומרון, מעמותת איילים, מהמועצה המקומית מטה בנימין, מעמותת עזרא, ומהרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול.

גודובסקי הודה בחלקו ב-3 אישומים מרכזיים במסגרת הפרשה; ב"פרשת המופעים", במסגרת אישום זה הודה גודובסקי שפעל במספר מועדים להעברת עבודות וזכייה במכרזים ציבוריים על-ידי חברת ההפקות "אברורה" בבעלותה של נלי דינובזצקי, המקורבת לקירשנבאום, תמורת אחוזים מתקציב ההופעות.

בפרשת עמותת "איילים", במסגרת אישום זה הודה גודובסקי כי פעל להעברת תקציב של 5 מיליון שקל לעמותת "איילים" שעסקה בפיתוח ההתיישבות בנגב ובגליל, בתמורה לקבלת חצי מיליון שקל בחזרה, במזומן. לאחר שמנהלי העמותה סירבו להעביר את הכספים במזומן, סוכם כי נתח משמעותי מהתקציבים שיועברו ממפלגת ישראל ביתנו לעמותה, יחזור לשימוש המפלגה ב"דרכים יצירתיות" כמו: מימון שכרו של מיכאל קלגנוב, המדליסט האולימפי שהיה פעיל במפלגה, בשווי של 77 אלף שקל למשך שנה ומימון מדליות לוותיקי מלחמת העולם השנייה בשווי 20 אלף שקל.

ב"פרשת מימון הטיסות", גודובסקי הודה גם בעובדות באישום בגינו הורשעה אתמול אירנה וולדברג, מי שהייתה מנכ"לית התאחדות היזמים לישראל. לפי האישום, וולדברג ביקשה את עזרתה של קירשנבאום בגיוס פרויקטים להתאחדות, וספציפית בחיבור בין ההתאחדות לרשות למלחמה בסמים. לאחר שקירשנבאום יצרה את החיבור בין ההתאחדות לרשות, התבקשה והסכימה וולדברג לממן טיסה של גודובסקי ואדם נוסף, בעלות של 19 אלף שקל.