אין תמונה
מפעל סודה סטרים, ארכיון

הסתדרות העובדים הגישה היום (ראשון) לבית הדין לעבודה בבאר שבע תביעה בסך 15 מיליון שקלים נגד חברת "סודה סטרים", בטענה כי החברה התנכלה לעובדים שניסו להתאגד. ברקע לדברים עומדת עתירה נוספת שהגישה "סודה סטרים" בשבוע שעבר נגד יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב מאיר בביוף בגין הסתה לאלימות ו"עידוד עובדים להתנהג בכוחנות ובבריונות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מהלך ההצטרפות להסתדרות בקרב עובדי המפעל ברהט החל בנובמבר 2016 וכלל 1,200 עובדים. על פי התביעה של ההסתדרות, עובדי המפעל המזוהים עמה סבלו מהתנכלויות מתמשכות שגלשו אף לכדי אלימות מילולית ופיזית.
לכתב התביעה מצורפות עדויות של עובדים שגויסו, לטענת ההסתדרות, על ידי ההנהלה כדי שישמשו כסוכנים כפולים ויסייעו בסיכול התארגנות העובדים. העובדים תיארו מנגנון שיטתי ומתמשך שבאמצעותו עקבה הנהלת החברה אחרי העובדים שרצו לקדם את ההתאגדות.

אחד העובדים העיד שקיבל הוראה לשבץ את יו"ר ועד הפעולה של ההתאגדות בעמדה מבודדת וקשה, "כדי שיתייאש ויעזוב את העבודה". עוד טענו העובדים כי החברה ניצלה את מצוקותיהם האישיות של עובדיה כדי לגייס אותם למלחמה הסמויה בהתאגדות ולתגמל אותם בהתאם. עוד תואר בכתב התביעה כי החברה שכרה חברת חקירות פרטית שפעלה בחשאיות בתוך המפעל.

"ההסתדרות לא תיתן לאף מעסיק לפגוע בזכות ההתארגנות החוקית של עובדיו, על אחת כמה וכמה כשמדובר בהתנהלות כה שיטתית ופוגענית", אמר יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. "מדובר בעובדים מסורים ונאמנים הזקוקים יותר מכל לביטחון התעסוקתי".

מנגד, ב"סודה סטרים" טוענים כי "מדובר בתביעה נואשת ומופרכת שדינה להידחות. ההסתדרות קיבלה כרטיס אדום מעובדי החברה, אשר מרביתם הגישו טופסי ביטול השתתפות בהסתדרות בשל דרכה הבריונית וההתה לאלימות שבה נקטו נציגיה ובראשם בביוף".

בהסתדרות הוסיפו כי "הנהלת סודה סטרים אינה צד למהלך ההתאגדות ולמהלך היציאה ההמונית ממנו. החברה עובדת באופן גלוי ומסודר, ומטרתה לשמור על סביבת עבודה בטוחה".