הפרקליטות ערערה, וראש העיר לשעבר ירצה מאסר: בית המשפט המחוזי בתל אביב החמיר הבוקר (שני) את עונשו של שלומי לחיאני, ראש העיר בת ים לשעבר, וגזר עליו שמונה חודשי מאסר בפועל, בעקבות הרשעתו בשלוש עבירות של הפרת אמונים. זאת, לאחר שבית משפט השלום החליט כי לחיאני יבצע רק עבודות שירות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לפני מספר שבועות במהלך דיון בערעור המדינה על העונש שגזר בית משפט השלום אמרה נציגת הפרקליטות: "העונש של 6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות אינו משקף את חומרת העבירות. בית המשפט טעה כשקבע את הרף התחתון של מתחם הענישה - שהיה שגוי מלכתחילה".

בהחלטה הבוקר קיבלה שופטת המחוזי דבורה ברלינר את עמדת הפרקליטות וקבעה כי "טוהר המידות ספג פגיעה קשה מהתנהלותו של המשיב. להפרת אמונים פנים רבות, במקרה הנוכחי אנו נאלצים להסכים שמדובר בהפרת אמונים הגובלת בשוחד וכאן מתחייבת ענישה חד משמעית".

לחיאני: "איני מצטער על כלום"

בצאתו מהדיון הגיב לחיאני להחלטה הקשה ואמר כי "אנחנו יהודים פשוטים, מה שבורא עולם עושה זה לטובה. אין ספק שזה לא סוף פסוק. נגררנו לערעור הזה ולערעור הבא. איני מצטער על כלום, כל מה שקורה לאדם זה לטובה".

סנגורו עו"ד ירון קוסטליץ הביע אכזבה ומתח ביקורת על בית המשפט, ש"התערב התערבות חריגה וגרם לפגיעה קשה במוסד הסדרי הטיעון". הוא הדגיש כי לחיאני לא הורשע בשוחד ולא במרמה.

"הפרקליטות חזרה בה מכל הטענות נגדו בעניין שוחד, מרמה והלבנת הון", אמר. "לנוכח זאת בית משפט השלום הטיל עליו עונש של עבודות שירות ולצערי בית המשפט המחוזי התערב התערבות חריגה בגזר דינו של בית משפט השלום. העונש שהוטל על מר לחיאני חורג בצורה ניכרת מהעונשים המוטלים על ניגוד עניינים פוטנציאל. לאור זאת נפנה לבית המשפט העליון, ואנו מקווים ומאמינים שהתוצאה תשתנה".

מנגד, בירכה התובעת עו"ד שרון כהנא מפרקליטות מיסוי וכלכלה על החמרת העונש: "בית המשפט קיבל את ערעור המדינה ומעביר מסר ברור שלחיאני צריך להישלח לענישה מאחורי סורג ובריח. חובת נבחרי הציבור לשים בראש סדר העדיפויות את האינטרס הציבורי. עמדנו על כך שזה הכלי שלנו להילחם בשחיתות".

"פגע באמון הציבור ובטוהר המידות"

בספטמבר האחרון קבע בית משפט השלום בתל אביב כי לחיאני, שכיהן כראש עיר למעלה מעשור, לא יישלח לבית הסוהר וירצה שישה חודשי עבודות שירות. עם זאת, בית המשפט הטיל עליו קלון שימנע ממנו חזרה לחיים הציבוריים במשך שבע שנים.

"הנאשם פגע באמון הציבור ובטוהר המידות", קבע אז השופט בני שגיא בגזר הדין. "לחיאני היה מצוי בניגוד עניינים משמעותי שבא לעולם מתוך רצונו לקדם את ענייניו האישיים. המחשבה שלפיה תפקידם של עובדי העירייה הוא לחלץ את ראש העיר מתסבוכת אליה נקלע היא מחשבה מעוותת".

עם זאת, קבע בית המשפט כי "יש להעניק משקל רב לכך שלחיאני לקח אחריות על מעשיו והודה במסגרת הסדר טיעון". על לחיאני נגזרו אז גם שישה חודשי מאסר על תנאי וכן הוטל עליו לשלם קנס בסך רבע מיליון שקלים.