לבית משפט השלום מרכז הגיעו הבוקר (ראשון) יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה וזוגתו בר כץ, הנאשמים בפרשת ההברחה לנתב"ג, להקראת כתב האישום בעניינם. לצלמים שהיו במקום אמר נוה: "אני מרגיש מצוין".

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

נוה וזוגתו נאשמים בשורת עבירות: יציאה מישראל שלא כחוק בצוותא, כניסה לישראל שלא כחוק בצוותא וקבלת דבר במרמה בצוותא. את המשפט מנהלת השופטת עינת רון.

כתב האישום הוגש לאחר שבקשת הנאשמים בעת הליך שימוע שלא להגיש כתב אישום נדחתה. לפי כתב האישום נוה והאישה שעברה איתו את הגבול פעלו להסתרת שהותם המשותפת המתוכננת בחוץ לארץ כדי לא לפגוע בהליך הגירושים שאותו מנהל נוה.

אילוסטרציה (צילום: חדשות)
אילוסטרציה | צילום: חדשות

השניים ניסו למנוע תיעוד של המעבר של האישה את הגבול. על פי עובדות כתב האישום, הנאשמים הגיעו בשתי הזדמנויות שונות, בעת יציאתם מישראל ובעת חזרתם לישראל, בסוף חודש ספטמבר ותחילת חודש אוקטובר.

הם ניגשו, בתכנון מראש, לעמדות הממוכנות באולם ביקורת הגבולות בנתב"ג, ונוה הזדהה שם והונפק לו אישור מעבר. האישה לא הזדהתה בשום שלב, היא עברה את שערי המעבר באמצעות אישור המעבר שהונפק לנוה וניתן לה על ידו.

נוה בהארכת מעצרו, ארכיון (צילום: חדשות)
נוה (ארכיון) | צילום: חדשות

נוה נצמד לגבם של אחרים על מנת לעבור את השער מבלי להעביר את אישור המעבר. כשהשניים חזרו לישראל, בקרית גבול שהבחינה בהתנהלות של השניים ניגשה אליהם ותשאלה אותם. על פי האישום נוה טען שאינו יודע במה מדובר ואף טען שהוא לא מכיר את הנאשמת.

במסגרת הליך שימוע שנערך לשניים הם טענו שהעמדתם לדין תהיה אכיפה בררנית פסולה, אך בבדיקה שביצעה הפרקליטות נמצא שבשנים האחרונות הוגשו עשרות כתבי אישום ביחס להתנהלות דומה בנתב"ג וב-2018 אף חלה החמרה במדיניות האכיפה בנושא.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו