פגיה (אילוסטרציה) (צילום: filmfoto, 123RF)
פגייה (אילוסטרציה) | צילום: filmfoto, 123RF

זוג צעיר בתחילת הדרך ציפה ללידת בנם הראשון, אך הם לא ציפו לקושי שישפיע עליהם לאורך כל חייהם: הילד נולד עם פיגור שכלי. השניים החליטו לתבוע את קופת חולים כללית ואת חברת הביטוח הראל על רשלנות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בני הזוג טוענים כי הצוות הרפואי שטיפל באישה לאורך ההיריון התעלם מסימני אזהרה ברורים שהתגלו כבר בתחילת ההיריון, מה שגרם לבנם להיוולד עם תסמונת ויליאמס חשוכת המרפא. "זה היה ההיריון הראשון שלי וכל כך רציתי לשמוח ולספר לכל העולם", סיפרה נ' לחדשות 2 Online. נ' סיפרה שהקשיבה לרופאים במהלך ההיריון למרות סימני האזהרה שעלו. "הייתי מאוד בלחץ, כי העובר היה מאוד קטן", שיחזרה. "אבל זה היריון ראשון אז הקשבתי לרופאים והם אמרו שהכול בסדר. לא אמרו שיש משהו חריג למרות ששאלנו שוב ושוב. הם השאירו אותי אופטימית".

בתחילת ההריון עברה נ', אם המשפחה, תאונת דרכים שהייתה אמורה להוביל לכך שההיריון ייחשב בסיכון גבוה. אך לטענת המשפחה, צוות המרפאה התעלם מכך וסיווג את ההיריון כנורמלי ותקין. לאורך כל התקופה נ' טופלה בסטרואידים, ולטענתה הרופאים התעלמו לחלוטין מצמיחתו האיטית של העובר שנולד לבסוף במשקל 1703 גרם.

פגייה (אילוסטרציה) (צילום: רויטרס)
אילוסטרציה (למצולם אין קשר לנאמר) | צילום: רויטרס

"ילדתי בשבוע 34, הייתה לי ירידת מים", שיחזרה נ'. "כמה ימים לפני כן נכנסתי להיסטריה אחרי שבבדיקה שגרתית להערכת משקל הבודק נלחץ מהתוצאות. הוא אמר לי 'לכי לרופאה שלך, התינוק קטן מדי - לכי לרופאה שלך מיד. יום אחרי הייתה לי ירידת מים'.

האם מספרת שמיד לאחר שהשתחררה עם התינוק היא הרגישה שמשהו לא תקין, זאת מכיוון שלא הצליחו להרגיע אותו והוא לא הפסיק לצרוח ולבכות. בני הזוג לקחו אותו למספר בדיקות שבסופן קבעו כי הוא סובל מתסמונת ויליאמס. "הייתי בטראומה", מוסיפה נ', "נכנסתי לשוק. לא ידעתי איך לבשר לבעלי - הם פשוט ניפצו לי את החלום".

עו"ד קרנר (צילום: אילן ספירא)
עו"ד קרנר | צילום: אילן ספירא

"מדובר בעוד מקרה מובהק ועצוב של רשלנות רפואית חמורה, במסגרתו התעלמו הרופאים מפיגור בצמיחת העובר אשר הגיע למדדים פתולוגיים וחריגים", סיפרה עו"ד גלית קרנר, מומחית לרשלנות רפואית שמייצגת את הזוג. "למרות שרשמו זאת בגיליון המעקב, הם לא טרחו להפנות אותה לבדיקות מתאימות ולייעוץ גנטי".

"המקרה הזה מצער ומכעיס בעיקר מפני שהתובעת עצמה שילמה עבור שמירה של התאים מבדיקת מי השפיר עד סוף ההיריון, כך שהבדיקה יכלה להיעשות ללא התערבות פולשנית נוספת", הוסיפה עו"ד קרנר. "יש פה מצב מזעזע של רשלנות כפולה- האישה גם לא הופנתה למעקב עקב התאונה וגם לא עקב הממצאים של הבדיקות של מדדי העובר שנרשמו כקיצוניים ובעיתיים".

תגובת קופת חולים "כללית": אנו דוחים את טענות התביעה , כאשר לתובעים הוענק טיפול רפואי נדרש וכפי שמתחייב בכל הזמנים הרלוונטיים. טענות התביעה מתבססות על חכמה בדיעבד וידיעת התוצאה , אך לצערנו מצבו הרפואי הנטען של הקטין נובע מנסיבות שבהן חרף טיפול רפואי ראוי , קצרה יד הרפואה מלהושיע. תגובה מפורטת על כך תינתן במסגרת ההליך המשפטי.

תגובת ביטוח הראל: מדובר בתביעה משפטית ועמדתנו תינתן בבית המשפט.

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il