ארביב הורשע בהסדר טיעון (צילום: יוסי זליגר, פלאש 90)
מנשה ארביב. ארכיון | צילום: יוסי זליגר, פלאש 90

המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה הגישה הבוקר (ראשון) לבית משפט השלום בראשון לציון כתב אישום נגד ניצב בדימוס מנשה ארביב, ששימש בעבר כראש יחידת להב 433 במשטרת ישראל. ארביב הואשם בעבירות מרמה והפרת אמונים ואי-מילוי חובה רשמית על רקע קשריו עם הרב יאשיהו פינטו. כתב האישום נגד ארביב, ששימש גם כנציג משטרת ישראל בארה"ב וכסגן מפקד מחוז ת"א, הוגש באישור פרקליט המדינה שי ניצן, לאחר שדחה את טענותיו של ארביב בשימוע שנערך לו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסות לחדשות 2 בפייסבוק

בכתב האישום שהוגש נגד ארביב תוארו קשריו של ארביב עם הרב, החל מזמן היכרותם בשנת 2010, בעת שהרב פעל באשדוד ובניו יורק. במהלך התקופה הרלוונטית נרקמה בין ארביב ופינטו מערכת יחסים שכונתה בכתב האישום "ברית אינטרסים". הרב פינטו היה מעוניין בחיבור למוקד כוח כמו קצין משטרה בכיר, בזמן שפינטו היה מעוניין בחיבור אישי לרב שמהווה מוקד כוח ואדם המחזיק בקשרים בארץ ובחו"ל.

במסגרת כתב האישום נטען כי אותה "ברית אינטרסים" הלכה והתעצמה בחלוף הזמן. כך, במסגרת הקשר בין השניים, פנה ארביב לרב ולאנשיו בבקשות עזרה שונות, לצרכיו הפרטיים, ולאורך כל התקופה דאג לשמר את הקשר בינו לבין הרב פינטו ואנשיו לצורך עניינים פרטיים. 

"בקשה לסיוע לרכישת דירה"

"בקשות העזרה של ארביב מהרב פינטו ואנשיו כללו בקשה לסיוע במציאת עבודה בניו-יורק לבנו ולכלתו, וכן בקשה לסיוע במתן הנחה לרכישת דירה בפרויקט 'סביוני רמת אביב'", נטען בכתב האישום. בהמשך צוין כי אנשי הרב אכן סייעו לכלתו של ארביב במציאת עבודה וכן סידרו ומימנו לה ויזת עבודה בארצות הברית ואף שילמו עבור כך סכום כספי. 

הרב יאשיהו פינטו (ארכיון) (צילום: פלאש 90 - נתי שוחט)
הרב יאשיהו פינטו (ארכיון) | צילום: פלאש 90 - נתי שוחט

בנוסף, ארביב התארח מספר פעמים במלון "מטרו" בניו יורק שהיה בתקופה המדוברת בבעלות עוזרו של הרב, ואף שלח לשם קרובי משפחה שלו. אנשי המלון סירבו לקבל תשלום עבור אורחים אלה ובתגובה ארביב ובני משפחתו השאירו במעטפות סכומי כסף במזומן עבור האירוח.  

לאחר שנת מאסר - הרב השתחרר מהכלא

לפני כחודש וחצי השתחרר פינטו מהכלא, לאחר שריצה שנת מאסר בגין מתן שוחד ושיבוש הליכי משפט. למרות בקשתו לשחרור מוקדם ריצה לבסוף פינטו את מלוא העונש שנגזר עליו. בהודעה שפורסמה מטעמו ערב השחרור, הדגיש פינטו כי ניצל את הזמן בכלא ללימודים והתייחס גם לדחיית בקשתו לקיצור עונשו: "מסע הנקמה כשל והרב קיבל את ההחלטה בשוויון נפש ובאצילות".

במאי 2015 גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב על פינטו עונש של שנת מאסר אחת, לאחר דחיות רבות שנגרמו עקב מצבו הבריאותי, שבסופן הודה הרב בעבירות המיוחסות לו כחלק מעסקת הטיעון עליה חתם. הוא הורשע בעבירות של שיבוש מהלכי משפט, בהצעה לשוחד ובמתן שוחד לברכה, ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה. בנוסף נגזרו על הרב שנתיים מאסר על תנאי וקנס כספי בסך מיליון שקלים.