תינוק המריבה (צילום: חדשות 2)
תינוק המריבה | צילום: חדשות 2

דרמה בבית המשפט העליון: לפני מספר חודשים נחשף לראשונה בחדשות 2 הסיפור בו אישה מסרה את תינוקה לאימוץ בלי ידיעת האב. לאחר שהאב דרש להשיב אליו את בנו, קבע בית המשפט כי התינוק יישאר דווקא אצל ההורים המאמצים. היום (שלישי), בית המשפט העליון שדן בערעור ההורים הביולוגיים הפך את ההחלטה וקבע לבסוף כי התינוק יושב לאביו הביולוגי, אך הבהיר כי בידי היועמ"ש 30 יום לשנות את ההחלטה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

תחילתו של הסיפור הוא כשיואב (שם בדוי), אבי התינוק, היה בן 18 ופגש את אהבת חייו. "הכרתי את שרית (שם בדוי) דרך חברים משותפים, הייתה לנו זוגיות חזקה ואהבה גדולה. זה המשיך והתפתח, חלמנו להקים משפחה", הוא סיפר בריאיון שהעניק לפני מספר חודשים ל"חדשות סוף השבוע". עם הזמן עברו השניים משבר קשה, כשתוך שנה גם אביה שלה ושלו נפטרו - משבר שלאחריו נפרדו. מה שיואב לא ידע בזמנו הוא ששרית כבר הייתה בהיריון.

רק כעבור חודשים ספורים גילה יואב דרך אחותו על ההיריון. "התקשרתי אליה והיא גילתה לי הכול", סיפר יואב. יואב לא האמין לכך בתחילה, אולם בהמשך השתכנע ואז גם גילה שרק כשהייתה בחודש שמיני, הבינה שרית שהיא בהיריון - כשכבר היה מאוחר מדי להפסיק אותו - ולכן החליטה למסור את הילד שנולד לאימוץ.

אחרי המשבר העמוק, התפייסו שרית ויואב וחזרו להיות זוג. למרות היותם בני פחות מ-20, בתמיכת משפחתו פנה יואב לבית המשפט לבקש לבטל את האימוץ. בבית המשפט התברר כי חודשיים אחרי אימוץ כבר לא ניתן לבטלו שכן התינוק כבר נקשר להוריו המאמצים. יואב אמנם לא ידע על האימוץ, אולם שרית כן - אך נראה כי האמינה שיש לה חצי שנה לחזור בה ולא חודשיים.

לפני כארבעה חודשים החליט בית משפט להחזיר תינוק שאומץ להוריו הביולוגים, שמאז נפרדו פעם נוספת, מכיוון שאביו לא ידע כלל על לידת בנו. עם זאת, כחודש לאחר מכן קיבל בית המשפט את ערעור המדינה, הפך את ההחלטה, וקבע כי התינוק יישאר בידי ההורים המאמצים - ולא יושב לשני הצעירים שהולידו אותו וביקשו לבטל את האימוץ. זמן קצר לאחר מכן ערערו ההורים הביולוגיים פעם נוספת בדרישה להשיב לידיהם את בנם.

היום החליטו השופטים פה אחד להיעתר לבקשת הערעור ומשמעות הדבר היא כי התינוק ישוב לאביו הביולוגי. למרות ההחלטה, הודיע בית המשפט על עיכוב מסירת הקטין לאביו ב-30 יום על מנת לאפשר ליועץ המשפטי לממשלה להגיש חוות דעת אחרת ולאפשר את האימוץ.

"ככל שהיועמ"ש לא יגיש בקשה להכרזה של הקטין כבר אימוץ בהתבסס על עילה אחרת בתוך 30 ימים ממועד מתן פסק דין זה, יוחזר התיק לבית המשפט המחוזי כדי שיתאם את ההעברה של הקטין לרשותו של אביו בעזרת אנשי מקצוע, בניסיון למזער, ככל הניתן, את הנזק לקטין מהמעבר", נכתב בהחלטת בית המשפט.