במשך כשנה וחצי עבד מ' בסניף של רשת אלקטרה בצפת. בתקופה זו צבר את אהדתם של לקוחות רבים, אבל לא את אהדת המנהל שנהג כלפיו בגזענות. היום (ראשון) קבע בית המשפט היא החברה ביצעה אפלייה על רקע גזעני ועדתי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

מ' מספר כי לאורך התקופה שבה הועסק בסניף, הוא נאלץ לספוג התנכלויות מצד המעסיק על רקע היותו דרוזי. "הוא היה מכנה אותי 'הדרוזי'", שחזר. "'פה זה לא הכפר שלך'. אם הייתי עושה טעות הוא היה אומר לי: 'לא ככה מתנהגים, פה צריך להיות מרוכזים'".

לפני כשנתיים מ' פוטר מעבודתו. העילה הרשמית להפסקת העבודה היתה בעיות משמעת. מ' פנה לבית המשפט ובתום שנתייים של דיונים היום פסק בית המשפט כי "התובע אכן נפגע בעבודתו בשל אמירות ואווירה גזענית. ניסיונות הנתבעת, אלקטרה, להצדיק את פיטוריו בביצוע עבירות משמעת לא צלח והתבבעת לא הוכיחה שפיטוריו של התובע היו שלא מחמת אפליה".

"בית הדין לעבודה קבע בפסק הדין כי התובע הוכיח את כל הטענות שאכן הוא פוטר מטעמים גזעניים", אמר עו"ד אמסלם דוד, שייצג את מ' בתביעה. "ההגנה של חברת אלקטרה הנתבעת, לא עמדה לה ועל כן ניתן פסק הדין". לדברים הצטרף גם פרקליטו של מ', עו"ד אושרי לנקרי: "למעשה בית הדין קובע היום שבניגוד לתביעות אחרות שמוגשות אליו בסדרי דין של דיני עבודה רגילים, שאפליה על רקע דתי או עדתי היא אסורה".

"פסק הדין ישרת הרבה אנשים"

בית המשפט פסק פיצוי של 45 אלף שקלים לטובת מ' על סמך הקלטות שתיעדו את מעשיו של המעסיק. בית המשפט אף מתח ביקורת חריפה על החברה שלא שמה סוף להתנהגות הגזענית כלפי העובד שלה: "לא יצא מסר פומבי מטעם אלקטרה, ואשר הינו חד וברור, המבהיר כי התנהגות גזענית של מי מעובדי החברה (ובוודאי כאשר מדובר במנהל הסניף), תיתקל בתגובה חמורה של החברה".

מ' מצדו הביע שביעות רצון על פסק הדין. "אני יודע שפסק הדין שיצא היום ישרת רבים", אמר. הוא יסייע לאנשים כמוני שרוצים בסך הכל להתפרנס בכבוד ומגיע להם שברגע שמישהו לוקח להם את האפשרות הזאת על רקע מוצאם, יש מי שיגן עליהם".

בתוך כך, מחר יפרסם מרכז מוסאוא דוח לציון היום הבינלאומי למאבק בגזענות. הדוח יונח ביום שלישי בפני השדולה למאבק בגזענות בכנסת. בארגון טוענים כי לאחרונה חלה עלייה במספר המקרים שהתרחשו על רקע גזעני. "ממה שאנחנו מדווחים על גזענות, יש הכפלה במקרים במיוחד בגזענות האזרחית", אמר יו"ר הארגון ג'עפר פרח בשיחה עם חדשות 2 Online. "מדובר באירועים שמתרחשים בין האזרחים עצמם ולא רק בגזענות ממסדית".