ישוחרר מהכלא אחרי 4 וחצי שנות מאסר, מלכה (צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות)
ערן מלכה, ארכיון | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

פרסום ראשון - סכסוך הפנסיה עם הקצין שהפך לעד: קצין המשטרה המושחת ערן מלכה, שהודה והורשע בקבלת שוחד מעו"ד רונאל פישר, טוען כי המדינה הפרה איתו את ההסכם. כזכור, מלכה הודה במסגרת הסדר טיעון ונשלח לשמונה שנות מאסר: ההסדר כלל הבטחה מהמחלקה לחקירת שוטרים, לפיה בתמורה להפיכתו לעד מדינה לא ייפגעו תנאיו הפנסיוניים. כעת רפ"ק בדימוס מלכה מאיים לא לשתף פעולה עם המדינה עד שאלו יעמדו בהסכם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במסגרת ההסדר סוכם כי המדינה לא תפעיל נגדו סנקציות כלכליות בשל העבירות שביצע. בתמורה לכך הסכים מלכה להעיד נגד הפרקליטה לשעבר רות דוד, נגד רונאל פישר וכן נגד מי שהיה חברו הקרוב, ניצב ברונו שטיין - אך כעת טוען מלכה שהמדינה הפרה את ההסכם איתו, והגימלה שהובטחה לו לא הועברה אליו ומועברת באופן חלקי בלבד לאשתו.

על כן החליט מלכה לערער על עונשו - ובפנייה לציין כי התנאים שסוכמו איתו לא מולאו. פרקליטו של מלכה, עו"ד דרור ארד-אילון, אמר כי "במקביל להגשת הערעור, פנינו למח"ש ולפרקליטות המדינה במטרה לקיים את ההסכם והנושא מצוי בטיפולם". 

פישר בבית המשפט, ארכיון (צילום: פלאש 90 יונתן סינדלר)
מלכה הסכים להעיד נגד פישר | צילום: פלאש 90 יונתן סינדלר

השופט: "מלכה לא בחל בשיבוש חקירות"

בחודש ספטמבר גזר בית המשפט המחוזי בירושלים עונש של 8 שנות מאסר בפועל על מלכה - ובנוסף נגזרו עליו שנתיים מאסר על תנאי. מלכה הודה והורשע באישומים רבים: מרמה והפרת אמונים, גילוי בהפרת חובה, לקיחת שוחד, שיבוש הליכי משפט, קבלת דבר במרמה, ניסיון לקבלת שוחד והוצאת מסמך ממשמורת.

"בתוקף תפקידו אצר הנאשם סודות של חקירות רגישות ביחידת להב 433 ונחשף למידע מודיעיני שחשיפתו עלולה לפגוע באינטרסים ציבוריים חשובים. סודות אלה חלק הנאשם עם פישר ולא בחל בשיבוש חקירות סמויות ומכירת מידע תמורת כסף, תוך פגיעה בערכי המשטרה", קבע אז השופט יעקב צבן.

צבן ציין כי בשל הסיוע שהעניק מלכה לחקירה הוחלט שלא להטיל עליו חילוט כלכלי או לפגוע בפנסיה שלו. "במסגרת הטיעונים לעונש תסכים המדינה לטענה כי במהלך תפקידו תרם הנאשם רבות למשטרה וכי עוד טרם ההסכם, בשלב החקירה, מסר הנאשם גרסה שהפלילה אותו ואחרים בלא לבקש תמורה", ציין השופט צבן שהדגיש את עומק שיתוף הפעולה של מלכה.

"הוא תרם תרומה חשובה לפיצוח וביסוס הפרשה. אין חולק כי עד ההכרות בין הנאשם לבין פישר, מילא הנאשם תפקידים חשובים במשטרה, התנהגותו הייתה חיובית ואף למעלה מכך, עם תרומה חברתית וסיוע לאנשים תוך רצון כן לעזור בלא קבלת תמורה". עם זאת, קבע השופט, מעשיו של מלכה "כרסמו את יסודות הבניין של שלטון החוק".