פרקליט המדינה שי ניצן התמודד עם לא מעט פרשיות משפטיות סבוכות מאז נכנס לתפקידו בסוף שנת 2013. בריאיון לחדשות סוף השבוע הוא מדבר על כמה מהעניינים שהסעירו את המדינה בתקופת כהונתו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במהלך הריאיון התייחס ניצן גם לפרשת מעונות ראש הממשלה והדגיש: "כרגע אין שום חשד שמחייב חקירתו של ראש הממשלה". עם זאת, כשנשאל האם העיסוק בפרשה אינו קטנוני, תשובתו הייתה חד משמעית: "אם הייתי חושב שזה באמת לא עניין פלילי, לא היינו פותחים בחקירה פלילית. כנראה שחשבנו שזה עניין פלילי".

שרה נתניהו ועו"ד יוסי כהן (ארכיון) (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות)
"חשבנו שזה עניין פלילי" | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל, חדשות

אחת הפרשות שטלטלו את הציבור במשך זמן רב ושככל הנראה הגיעה לסיומה היא פרשת הרצח של תאיר ראדה ז"ל והרשעתו של רומן זדורוב במעשה. ביקורת רבה נמתחה בציבור על פועלה של הפרקליטות בתיק, ורבים, וביניהם גם אימה של ראדה, טוענים כי זדורוב חף מפשע.

"הפרשה מדאיגה אותי כאזרח במדינה כי היא מסמנת שאנשים חושבים שתיק פלילי הוא משחק ריאליטי", אומר על כך ניצן. "עוד לא יבשה הדיו על פסיקת העליון, וכבר יש אנשים שקובעים שהוא חף מפשע. על סמך מה? דיסאינפורמציה? אנשים אוהבים תיאוריות קונספירציה, אך חברה שבה לא יכבדו פסקי דין של העליון היא חברה במצוקה".

הורשע ברצח ראדה: רומן זדורוב (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
"תיק פלילי הוא לא ריאליטי" | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

ניצן התייחס בריאיון גם להסדר אליו חותר להגיע ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, הסדר שיקטין את זמן ישיבתו בכלא. "אין לי שום כוונה לתת לו הנחות סלב וגם לא החמרות סלב", הוא אומר. "אם אדם בא ומוכן להודות ולקחת אחריות ולקבל על עצמו עונש ראוי, יש עניין ציבורי בכך. לכן אנחנו עושים הסדרי טיעון".

על ההקלטות שבהן נשמעות השיחות בין שולה זקן לבין אולמרט אומר ניצן כי "זה נדיר לקבל הקלטות שמדברות בעד עצמן. כאזרח אני מרגיש אכזבה אישית, זה לא פשוט לשמוע את הדברים".

אהוד אולמרט, הולילנד, משפט (צילום: חדשות 2)
"לא אתן הנחות סלב" | צילום: חדשות 2

נבחר ציבור נוסף שהורשע בפלילים אליו התייחס ניצן הוא יו"ר ש"ס אריה דרעי, שנכנס בפעם השנייה למשרד הפנים. אך למרות כי על פי חלק מהדיווחים ניצן אמר כי המינוי בלתי אפשרי מבחינה משפטית, מול המצלמה הוא אמר רק כי "זה עניין של נורמות חברתיות, יש כאן שאלה לא פשוטה במישור הציבורי, וכל אדם צריך לחשוב אם זה ישר בעיניו או לא".

גם בהתייחסו לבקשת הנשיא לשעבר משה קצב לקצר את עונשו, הוא הדגיש שוב כי היחס אל נבחרי הציבור המורשעים הוא שווה לזה שמוענק לכל אזרח במדינה. "הנשיא ייבחן לפי התנהגותו, מהלך המאסר, כשחלק מהשיקולים שנשקלים הם האם האדם הכיר בחטאו", הבהיר. "לא שמעתי קריטריון של 'הוא ישב מספיק ולכן נתעלם מכל השאר'. הוא עבריין מורשע בעבירות מין ויש קריטריונים לדבר הזה".

הוועדה: קצב ישוחרר מהכלא (צילום: עזרי עמרם)
יקבל יחס שווה. קצב | צילום: עזרי עמרם

ולא רק נבחרי ציבור: בתקופה האחרונה נאלץ ניצן להיות מלווה על ידי מאבטחים בשל איומים שהופנו לעברו לאחר שגורמים בימין טענו כי נגד העצורים בפרשת רצח משפחת דוובאשה בכפר דומא הופעלו אמצעי חקירה אסורים. "שמעתי טענות שאני יודע כי הן מופרכות", אמר ניצן, שנשאל גם האם לדעתו הרצח הוא מקרה נדיר שבוצע בידי "קומץ". "האנשים שמסוגלים לצאת ולרצוח משפחה הם נדירים", אמר. "אך כמה אנשים שונאים את המגזר או מביעים תמיכה בדברים האלה, זה לא נראה לי קומץ. הסרטון של חתונת השנאה למשל זיעזע אותי".