התפתחות דרמטית בחקירת רצח הצעירה שלי דדון: המשטרה והשב"כ עצרו בשבועות האחרונים חשוד בביצוע הרצח במגדל העמק לפני כחודשיים - כך הותר היום (א') לפרסום. החשוד ברצח הוא חוסיין ח'ליפה, נהג מונית בן 34 מהכפר אעבלין הסמוך לשפרעם. בשב"כ מעריכים כי הרצח בוצע ממניע לאומני, אולם מהמשטרה נמסר כי "מניעי הרצח טרם הובררו, והמניע הלאומני עדיין לא נשלל".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

היום, חגגה אילנה דדון, אמה של שלי ז"ל את יום הולדתה ה-46. בשעות אחר הצהריים היא קיבלה מתנת יום הולדת עצובה בדמות פענוח רצח בתה ותפיסת החשוד ברצח. החשוד ברצח, חוסיין ח'ליפה, נעצר יחד עם שני בני אדם נוספים - אחיו הצעיר, גם הוא נהג מונית, ובעל תחנת המוניות, תושב העיר שפרעם. מספר ימים לאחר מעצרם של השלושה, שוחררו אחיו של ח'ליפה ומנהל תחנת המוניות, לאחר שנמצא כי לשניים אין קשר לרצח. על פי המשטרה, ח'ליפה הודה בחקירתו ברצח הצעירה ואף שיחזר אותו.

בחקירתו הוא הודה כי בבוקר יום הרצח, לאחר שהוריד עובדים באחד המפעלים כמדי בוקר, המשיך בדרכו למרכז העיר, שם באחת מתחנות ההסעה אסף במוניתו את המנוחה, אשר ביקשה להגיע לריאיון באזור התעשייה במגדל העמק. החשוד הוביל לכאורה את המנוחה לחניון נטוש בפאתי אזור התעשייה הקרוב ליעד הנסיעה שם רצח אותה בדקירות סכין, ונמלט עם מוניתו מהמקום תוך שהוא מנסה להעלים ראיות.

על פי גרסתו של ח'ליפה, הוא השליך את כלי הרצח והטלפון הנייד של המנוחה לאחר ביצוע הרצח, ושטף את המונית מכתמי הדם שנותרו בה. בהמשך מנוסתו מזירת הרצח, השליך החשוד גם את ארנקה של המנוחה, סמוך ליישוב בית זרזיר.

אולם באחד הדיונים בעניינו בבית המשפט, הכחיש ח'ליפה את החשדות המיוחסים לו. "עברתי באזור שם, תפסו אותי", אמר ח'ליפה לעיתונאים, "אני לא מכיר את הילדה הזו".

"הפיענוח התאפיין במקצועיות, נחישות ודבקות במטרה, וזאת הודות לחיבור בין המשטרה לשירות הביטחון הכללי. כל גוף ניצל את יתרונו היחסי להשגת המטרה, עובדה שהביאה לפיענוח הרצח", מסר מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו.

גם השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' התייחס היום לפיענוח הרצח. "מדינת ישראל כמדינה אוכפת חוק תמשיך ותשקיע את כל המאמצים על מנת למנוע ולפענח מקרי רצח בכלל, ובפרט מקרה כה קשה של רוצח אשר לקח את חייה של צעירה שבסך הכל נסעה לריאיון עבודה", מסר אהרונוביץ'. "אני קורא לתושבי ישראל מכל המגזרים לנהוג באיפוק ובאחריות, וזאת למרות התחושות הקשות הנלוות לחשיפת האירוע".

רצח הצעירה: נעלמה בדרכה לריאיון עבודה

הפרשה החלה לפני כחודשיים, כשדדון בת ה-19 הייתה בדרכה מביתה שבעפולה לריאיון עבודה באזור מגדל העמק. לאחר שעות של חוסר ודאות נמצאה גופתה על ידי שוטרים בחניון סמוך כשעליה סימני דקירה. המשטרה פתחה בחקירה והעריכה תחילה כי הרקע לאירוע לאומני.

לפני כשלושה שבועות הותר לפרסום כי נעצרו שישה צעירים ערבים, תושבי אחד הכפרים הסמוכים לנצרת, בחשד לביצוע הרצח. השישה נעצרו לאחר שהתברר כי השתמשו בכרטיס האשראי של שלי דדון. המשטרה הזרימה כסף לחשבונה של דדון בכדי להדק את הטבעת סביבם, ובסופו של דבר יוחסו להם עבירות של רצח, התארגנות בלתי חוקית ופעילות טרור.

כעבור מספר ימים השישה שוחררו מבלי שהוגש נגדם כתב אישום, לאחר שהתברר שמצאו את ארנקה של דדון, שנזרק לאחר ביצוע הרצח בכניסה לכפרם. הצעירים טענו כי במהלך השבוע הראשון של מעצרם נמנע מהם להיפגש עם עורך דין. נראה היה שהדבר גרם לתסכול רב אף יותר בקרב בני משפחתה של הצעירה, שהמתינו לבשורה באשר ללכידת רוצחיה.

"מהיום הראשון שעצרו את הבנים שלנו, ידענו שהם אינם קשורים לסיפור הזה", סיפר בשיחה עם חדשות 2 Online אביו של אחד העצורים. "המשטרה והשב"כ עלו על עץ גבוה ומנעו מהם להיפגש עם עורכי דין. בסוף התברר שהם לא קשורים לאירוע".

דדון ואביה (צילום: באדיבות המשפחה)
שלי יחד עם אביה | צילום: באדיבות המשפחה

על רקע הדיווחים בנוגע להתפתחויות בחקירה, קראו בני משפחתה לשב"כ ולמשטרה להמשיך במאמצים לאיתור הרוצחים ולהכיר במקרה כפעולת טרור. עו"ד אמיר בר דיין המייצג את המשפחה, הציג מכתב שבכוונת המשפחה לשגר לשר לביטחון פנים, למפכ"ל המשטרה, ראש השב"כ ומפקד המחוז הצפוני על מנת שיפרסמו הודעה פומבית כי הרקע לרצח שהסעיר את המדינה - לאומני.

"המשפחה מודה לצוות החקירה על ימים ולילות של פעילות חקירתית אינטנסיבית", אמר עו"ד בר דיין במסיבת עיתונאים שכינסה המשפחה. "הם מבקשים שתכריזו על רצח זה כעל פיגוע טרור לכל דבר ועניין", הדגיש עו"ד בר דיין. "מדובר ברצח נתעב".

אמה של שלי, אילנה דדון, מיררה בבכי וסיפרה על הקושי שמלווה את המשפחה מאז רצח בתה. "אני מתגעגעת אליה, היא חסרה לי מאוד", אמרה האם בצער. "לקחו לי את הדבר היקר ביותר בעולם".

"הבת שלי נורמטיבית מבית טוב, היא יצאה מהבית לראיון עבודה ונרצחה באכזריות", הוסיף אביה, יעקב דדון. "אני מבקש מכל הגורמים להאריך עוד את צו איסור הפרסום כדי להגיע לחקר האמת. נהרס לנו הבית. כמו שלמחבל הרסו את הבית, לנו הרסו את הנשמה".

אסף שריד, בן דודה של שלי, המלווה את המשפחה מאז הרצח, סיפר על הצעירה שהכיר. "הדבר שסימל את שלי הוא החיוך שלה. היא יצאה כדי לחפש עבודה ולפרנס את עצמה כדי לא להיות נטל על ההורים", סיפר בכאב.

בהכנת הידיעה השתתף כתבנו ניר דבורי.