התפתחות דרמטית בחקירת רצח גדי ויכמן בסוף השבוע בבאר שבע: בעקבות פעילות מודיעינית מתוגברת של השעות האחרונות, נעצרו 9 חשודים במעורבות ברצח.

במהלך כל היום התפרסו שוטרי וחוקרי ימ"ר נגב בבאר שבע, בבתי הספר ובמקומות שונים בשכונה בה נרצח גדי, וערכו שורה של איסוף עדויות ובדיקות בעיקר במישור המודיעיני. הבדיקות הובילו אחר הצהריים למעצרם של 9 בני אדם כחשודים במעורבות ברצח.

שמונה מהחשודים הם צעירים ישראלים - לא קטינים - וחשודה אחת, נערה קטינה בת 16. בין החשודים גם החשוד המרכזי בביצוע הרצח. 4 מבין החשודים שהו בפועל בזירת הרצח במהלך הדקירה, האחרים חשודים שהיו שותפים, ידעו ולא סיפרו.

מפקד מרחב נגב במשטרה, תת-ניצב פרץ עמר, אמר הערב כי "לפני כשעתיים סיימנו את החקירה הסמויה שהחלה מאז ליל הרצח. החקירה ארכה לא מעט זמן והייתה חקירה סמויה. היא נבעה כתוצאה מכך שהיינו צריכים לאסוף ראיות כדי לבסס את המעורבות של האנשים בעבירת הדקירה שגרמה למותו של אדם חף מפשע".

"נכון לרגע זה נעצרו 9 חשודים, חלקם היו מעורבים ישירות במעשה, חלקם סייעו לסיום הרצח, לשיבוש וקשירת קשר עם הנוספים שהיו במקום", הוסיף קצין המשטרה. "הם כרגע מובלים לחקירה בימ"ר נגב. נכון לרגע זה כולם חשודים בלבד, לא הוכחה אשמתם. אני מעריך שבימים הקרובים יהיו בידינו די ראיות שנוכל לבסס כתב אישום נגד המעורבים הישירים ולהביאם לביהמ"ש ולמצות את הדין עם מבצעי העבירה החמורה".

המפכ"ל: "מלחמה על עתידה של החברה בישראל"

גם מפכ"ל המשטרה התייחס הערב לאירוע החמור בבאר שבע. "אין שום הסבר שיכול להניח את הדעת ואנו חייבים לעשות כל מה שניתן כמשטרה וכמדינה שאירוע כזה לא יתרחש שוב", אמר רב-ניצב דנינו בכנס ראשי ערים. "בהזדמנות זו אני מבקש להביע את תנחומי ואת תנחומי המשטרה כולה לאלמנתו מיכל ולילדיו".

"מצער מאוד שנדרש אירוע טרגי, מזעזע ונורא שכזה בכדי שהנושא של הביטחון האישי של האזרח במדינת ישראל יקבל את המקום הראוי לו בסדר היום הלאומי", הוסיף המפכ"ל. "אני רוצה להגיד את הדברים באופן הברור ביותר – אנו נמצאים במלחמה. מלחמה על פניה, ויש שיאמרו על עתידה של החברה בישראל. אפשר להשוות את זה לכל מלחמה אחרת שמנהלת מדינת ישראל והיא חשובה לא פחות. ובמלחמה – כמו במלחמה. כולנו צריכים להירתם כדי למגר את נגע האלימות מקרבנו".

אלמנתו של גדי זעקה מול הקבר: "למה?"

במקביל הובא גדי ויכמן ז"ל אחר הצהריים למנוחת עולמים, בנוכחות מאות בני משפחה וחברים בבית העלמין החדש בבאר שבע. גם ראש העיר רוביק דנילוביץ' השתתף בהלוויה. אלמנתו של גדי התקשתה לעצור את דמעותיה, וזעקה אל מול הקבר: "לא, לא, למה הלכת גדי?".

האלמנה על קבר בעלה, היום (צילום: חדשות 2)
האלמנה על קבר בעלה, היום | צילום: חדשות 2

בסוף השבוע סיפרה מיכל על רגעי האימה בליל שישי. "התקשרתי למשטרה באותו זמן, והמשטרה כמובן לא הגיעה ואז הוא נשאר איתם לבד, אני ישבתי במרפסת וראיתי את הכל", סיפרה מיכל.

"הוא פשוט הגיע אליהם וזה שקילל אותי ואותו פשוט הלך אליו בהליכה מהירה מאוד, נגח בו ודקר אותו", אמרה בדמעות. "אני ראיתי אותו - הוא פשוט תפס את הבטן, התפתל וממש ישר נפל. הגעתי אליו ושאלתי אותו 'גדי הכל בסדר?', הוא נשם שתי נשימות ופשוט לא הגיב יותר".

"הילדה שלי בת שנתיים לא תזכה להכיר את אבא שלה. והבן שלי הגדול איבד אותו, הוא פשוט איבד אותו. וכמובן שגם אני. זו משפחה שלמה שהתפרקה. הילדים עדיין לא יודעים אפילו, צריכה לבוא פסיכולוגית כדי לעזור לי איך בכלל להסביר דבר כזה. הילדים אצל שכנים, הם מפוצלים, הם לא יודעים שאין להם אבא. זה נראה כמו חלום".

גם היום התקשו תושבי השכונה לעכל את מה שאירע שם בסוף השבוע. "טילפנו למשטרה, טלפונים טורדניים אחד אחרי השני, המשטרה עשתה פה אוזלת יד רצינית ולא התייחסה לטלפונים האלו", אמר לחדשות 2 יוסף פרץ, תושב השכונה. "וכמו שאומרים 'זאב זאב', כשזה היה אמיתי והיינו צריכים באמת עזרה - אז לא המשטרה ולא מד"א וטיפול נמרץ עזרו". 

"המשטרה היא מצוינת ועושה את עבודתה בתנאים לא פשוטים"

היום התייחס לגל הרציחות גם ראש אגף החקירות במשטרה ניצב יואב סגלוביץ'. "כל אירוע כזה הוא קשה", לדבריו. "מטרת המשטרה היא להגיע ולמצוא את העבריינים, ואני יכול להגיד שנעשה מאמץ גדול בנושא עם קשב גדול ברמה ארצית לכל אחד מהתיקים. בסופו של דבר, תפקיד של שיטור, משטרה, וחקירות בפרט הוא לאתר ולאסוף ראיות".

הנרצח, גדי ויכמן ז"ל (צילום: באדיבות המשפחה)
גדי ובתו ביום הולדתה | צילום: באדיבות המשפחה

ניצב סגלוביץ' התייחס בהמשך לביקורת על תפקוד המשטרה שלא מנעה את מקרי הרצח. "שמעתי במהדורות שונות אמירות שונות על תפקוד משטרת ישראל. המשטרה היא מצוינת ועושה את עבודתה בתנאים לא פשוטים", לדבריו. "לצערי, זו לא פעם ראשונה ולא אחרונה שמצבור כזה מציף סוגיות כאלה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק