תיק 4000: מפת האינטרסים (צילום: חדשות)
ההמלצה: שוחד | צילום: חדשות

משטרת ישראל הגישה היום (ראשון) את סיכום חקירת תיק 4000 וקבעה כי קיימת תשתית ראייתית לעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים שבוצעו על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו ובעל השליטה בקבוצת בזק ואתר "וואלה". גם רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו ואשתו של אלוביץ', איריס, מעורבות. המשטרה גייסה שני עדי מדינה, מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר שלמה פילבר וניר חפץ, יועצו של רה"מ. "אילמלא עדותם - לא היתה תשתית לעבירת השוחד", אמר מקורב לחקירה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו:

החשד המרכזי הוא שראש הממשלה נתניהו לקח שוחד ופעל תוך ניגוד עניינים, כשהתערב ונקט פעולות רגולוטוריות בשוק התקשורת שהטיבו עם שאול אלוביץ' ועם "קבוצת בזק", ובמקביל דרש באופן ישיר ועקיף להתערב בתכנים שעלו באתר החדשות "וואלה", וזאת כדי שיסוקר באופן חיובי. המשטרה מצאה כי קיימת תשתית ראייתית נגד נתניהו בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

המלצות המשטרה לגבי נתניהו (צילום: חדשות)
תשתית ראייתית נגד רה"מ לשוחד | צילום: חדשות

רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו:

למרות שאינה נבחרת ציבור, עלו נגדה חשדות של לקיחת שוחד, מכיוון ששימשה על פי החשד כצינור שקישר בין ראש הממשלה לבין איריס אלוביץ', רעייתו של שאול אלוביץ', בעל השליטה בקבוצת בזק ואתר "וואלה", ואילן ישועה מנכ"ל "וואלה" כדי להפוך את הסיקור באתר לחיובי ואוהד לבעלה ולמשפחתה. המשטרה מצאה תשתית ראייתית נגדה בעבירות של לקיחת שוחד (בצוותא), מרמה והפרת אמונים (בצוותא) ושיבוש מהלכי חקירה ומשפט.

תיק 4000 שרה נתניהו (צילום: חדשות)
רעיית רה"מ שימשה כצינור מקשר | צילום: חדשות

בעל השליטה בקבוצת בזק ואתר "וואלה" שאול אלוביץ'

הראיות בתיק מצביעות על כך שמערכת היחסים בין ראש הממשלה ומקורביו לשאול אלוביץ' הייתה מבוססת על שוחד: החשד הוא שאלוביץ' ורעייתו איריס השפיעו על התכנים שעלו באתר "וואלה" ובתמורה קיבל הקלות רגולטוריות לקבוצת בזק, בין היתר בעניין המיזוג של בזק עם חברת הלוויין "יס". בני הזוג אלוביץ' חשודים שהמשיכו לקדם סיקור חיובי למשפחת נתניהו על מנת להמשיך ולקבל הטבות לחברה שבבעלותם. נמצאה תשתית ראייתית נגד אלוביץ' בעבירות של מתן שוחד, שיבוש מהלכי חקירה ומשפט, עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון.

המלצות המשטרה לגבי אלוביץ' (צילום: החדשות)
קיבל הטבות רגולטוריות. שאול אלובי | צילום: החדשות

איריס אלוביץ':

על פי החשד, רעייתו של אלוביץ' היא זו ששוחחה עם רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו וקידמה את הסיקור החיובי של המשפחה בתמורה להטבות רגולטוריות לקבוצת בזק. נגד איריס אלוביץ' התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של מתן שוחד, שיבוש מהלכי חקירה ומשפט ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון.

1051853 (צילום: חדשות)
איריס אלוביץ' | צילום: חדשות

מנכ"לית בזק סטלה הנדלר

נגד מנכ"לית בזק לשעבר סטלה הנדלר התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך.

מנכ"לית בזק לשעבר סטלה הנדלר (צילום: החדשות)
מנכ"לית בזק לשעבר סטלה הנדלר | צילום: החדשות

אור אלוביץ', עמיקם שורר וזאב רובינשטיין:

נוסף על כך, גובשה תשתית ראייתית גם נגד אור אלוביץ', בנו של שאול ואיריס, לביצוע עבירות של מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך. במסגרת החקירה גובשה גם תשתית ראייתית נגד עמיקם שורר, נושא משרה בכירה בבזק, החשוד בעבירות של סיוע במתן שוחד, עבירות מנהלים בתאגיד, עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון. זאב רובינשטיין איש עסקים המקורב למשפחת נתניהו ואלוביץ' בגין עבירות של תיווך במתן שוחד ולקיחת שוחד.

מחקירה של הרשות לניירות ערך נגד בזק לחקירת ראש הממשלה

הפרשה התגלתה במהלך חקירה של הרשות לניירות ערך נגד "קבוצת בזק". במסגרת החקירה, אותרו ראיות משמעותיות שהצביעו על חשדות בנוגע להתנהלות פסולה של מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר בעניינים הקשורים לבזק ושאול אלוביץ'. פילבר הסתיר את פעילותו מגורמים במשרד האוצר, במשרד התקשורת ובמשרד המשפטים וכל זאת תוך העדפת קידום האינטרסים של שאול אלוביץ' ובזק על פני האינטרס הציבורי.

בנימין נתניהו וניר חפץ (צילום: יוסי זמיר, פלאש 90, חדשות)
יועצו של נתניהו הפך לעד. חפץ | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90, חדשות



לאחר שהועברה החקירה לפרקליטות ובמסגרת השלמת חקירה שבוצעה על ידי החוקרים של הרשות לניירות ערך, אותרו ממצאים שהובילו לכך שפרקליטות מיסוי וכלכלה ופרקליט המדינה ביקשו מהיועץ המשפטי אביחי מנדלבליט לממשלה להרחיב את החקירה ולפתוח גם בחקירה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו.

תפס את תפקיד המנכ"ל. פילבר (צילום: חדשות)
קידם את בזק במשרד. פילבר | צילום: חדשות

היועמ"ש קיבל את ההמלצה, והורה לפתוח בחקירה משותפת של המשטרה והרשות לניירות ערך. החקירה הוטלה על היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית בלהב 433 ולוותה על ידי הפרקליטות. במהלך החקירה נחתמו הסכמי עדי מדינה עם שני חשודים: מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר וניר חפץ יועצו הקרוב של נתניהו. עדי המדינה חשפו את ההתנהלות בין אלוביץ' לנתניהו.

החקירה התנהלה במשך כתשעה חודשים ובמסגרתה נחקרו תחת אזהרה 13 חשודים, חלק מהם חשודים בשוחד וחלקם חשודים בסיוע לעבירות השוחד. נוסף על כך, נגבו עדויות של 60 עדים ונותחו מאות הקלטות ומסמכים.

משה נוסבאום השתתף בהכנת הכתבה