מדד הדמוקרטיה 2018: הנתונים המלאים (צילום: פלאש 90 / מרים אלסטר, חדשות)
נתניהו ואלשיך. ארכיון | צילום: פלאש 90 / מרים אלסטר, חדשות

המלצות המשטרה והרשות לניירות ערך בנוגע לפרשת 4000 שפורסמו הבוקר (ראשון), הן אקורד הסיום של כהונת המפכ"ל אלשיך, שיסיים מחר בחצות באופן רשמי את תפקידו. כעת מתבררים המהלכים שהתרחשו מאחורי הקלעים עד לפרסום הדרמטי הבוקר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

כבר לפני יותר מחודש אמר המפכ"ל אלשיך למקורביו שהוא רוצה להשאיר אחריו "שולחן נקי" והוא ישאף לכך שהעברת תיק 4000 לפרקליטות תתבצע עוד במשמרת שלו. בפועל כבר במהלך שבוע שעבר דאגו הגורמים המעורבים לבצע את כל הפעולות הנדרשות על מנת להספיק להעביר היום את התיק לפרקליטות. זאת כמובן בתיאום מלא עם פרקליט המדינה והיועץ המשפטי לממשלה.

למעשה, החקירה לא הסתיימה בימים האחרונים, אך מה שעיכב את הסיום הסופי היה צורך שנוצר ברגע האחרון לחקור את אחד החשודים, זאב רובינשטיין, בחו"ל. נגד זאב רובינשטיין, איש עסקים המקורב למשפחות נתניהו ואלוביץ', המכהן כסגן יו"ר הבונדס, התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של תיווך במתן שוחד ולקיחת שוחד. העניין הזה לקח הרבה זמן וזה מה שעיכב את החקירה, ברגע שהסתיימה החקירה התגבשו הממצאים גם בקשר אליו והחקירה הסתיימה.

עורכי דינו של זאב רובינשטיין, רמי תמם ופנינת ינאי, מסרו: "למר זאב רובינשטיין אין ולא היה כל קשר לחשדות הנחקרים, והדיווחים השונים המבקשים לקשור אותו לעניין מצערים מאד. העובדה שמר רובינשטיין מכיר את ראש הממשלה ואת מר אלוביץ' הכרות אישית, בוודאי שלא יכולה לקשור אותו לעניין הנחקר בשום צורה ודרך. מר רובינשטיין חי את חייו בארה"ב, שם הוא פועל בכל מאודו עבור מדינת ישראל וחי את חייו עם משפחתו בצניעות. אין לנו ספק כי הפרקליטות תעשה את עבודתה נאמנה, וכי מר רובינשטיין לא יהיה חלק משום הליך, לו יהיה כזה".