המשטרה הצליחה לסכל ניסיון סחיטת מיליוני שקלים מהנהלת לאומי קארד, לאחר שמספר חשודים איימו לחשוף את פרטי כרטיסי האשראי של לקוחות רבים - כך הותר לפרסום. אתמול (שבת) לפנות בוקר נעצרו שמונה בני אדם, שבעה בישראל ואחד בתאילנד, שעל פי החשד עומדים מאחורי ניסיון הסחיטה הגדול.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הפרשה החלה לפני כשבועיים, כשהודעה נשלחה בדואר אלקטרוני דרך הדארק-נט, "רשת האינטרנט האפלה", להנהלת החברה מהחשוד המרכזי, עובד לשעבר בחברת לאומי קארד שפוטר לפני כשנה מעבודתו ושוהה כעת בתאילנד. הוא טען כי העתיק בעבר קבצים רגישים למחשבו האישי - ודרש כופר עבור אי פרסומם או מכירתם לגורמים שונים.

בחברה פנו מיד למשטרה, שם הועברה החקירה לידי יחידת הסייבר של להב 443. בשלב הראשון פעלו החוקרים על מנת לאתר את הקבצים ולעצור את האיום הנשקף ללקוחות, ובהמשך על מנת לאתר את החשודים עצמם. במקביל פעלו במשטרה לנטרל מערכת הגנה שפיתח החשוד, שנועדה להפיץ את המידע באופן אוטומטי אם דרישותיו לא ייענו. במבצע מורכב של המשטרה, בשיתוף עם הרשויות בתאילנד, נעצרו 7 מהחשודים, תושבי מרכז הארץ, בישראל, ואילו החשוד המרכזי נעצר בתאילנד.

בפתח הדיון במשפטם, ביקש נציג יחידת הסייבר של המשטרה מהשופט לפנות את העיתונאים מהאולם ולקיים את הדיון בדלתיים סגורות, זאת בטענה כי חומרי החקירה הם בגדר מידע מסווג. בתגובה, הפנה אותו השופט לאתרי החדשות באינטרנט, שם קרא לדבריו על כל פרטי הפרשה. בסופו של דבר דחה השופט את בקשת המשטרה, בנימוק שהם אינם יכולים לטעון לחסיון חומרים כשהמידע הרגיש מודלף לעיתונאים מתוך חדרי החקירה.

בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של המעורבים בפרשה עד יום חמישי (20.11). בשלב זה שמותיהם של חלק מהחשודים במעורבות בניסיון הסחיטה הותרו לפרסום: זיו דרין, אסף מור, אלעד אבולעפיה ומוטי שילון.

חשוד נוסף, הערב (צילום: חדשות 2)
חשוד נוסף, הערב | צילום: חדשות 2


פרקליטו של החשוד המרכזי בפרשה, עו"ד בועז קניג, אמר כי מרשו עושה כעת את דרכו לישראל. לדבריו, מרשו עבד במשך חמש שנים בחברת לאומי קארד כאחראי על מחלקת VIP. הוא סיים את עבודתו בחודש מרץ האחרון ונסע לטיול בתאילנד. אתמול הגיעו חוקרי המשטרה לבית הוריו בתל אביב וביצעו שם חיפוש ממושך.

עוד הוסיף פרקליטו של החשוד כי לא ברור כיצד הצליחו חוקרי המשטרה בשיתוף עם משטרת תאילנד לגרום לכך שמרשו כבר בדרך לישראל, אלא אם הביע הסכמה מלאה לשוב מרצונו.

בחברת לאומי-קארד מציינים כי מיד עם קבלת ההודעה פעלה החברה לפי הנוהל המקובל באירועים אלו ועדכנה באופן מיידי את משטרת ישראל ובנק ישראל. מתחילת האירוע הופעל ניטור על כל הפעולות בכרטיסי האשראי ולא נצפתה כל פעילות חריגה בהם. עוד מדגישים כי שם כי אין כל חשש לגרימת נזק, מכל סוג שהוא ללקוחות החברה.

מנכ"ל לאומי-קארד, חגי הלר, הודה למשטרת ישראל על שיתוף הפעולה ההדוק מאז החלה הפרשה. "חשוב לי להדגיש כי אין חשש לגרימת נזק, מכל סוג שהוא, ללקוחותינו", אמר הלר. "עם זאת, אנו מתייחסים לאירוע במלוא הרצינות, ועם תום חקירת המשטרה וקבלת הממצאים המלאים לידינו, נפיק את הלקחים הנדרשים ונפעל בהתאם".

במהלך שיחה עם מפקד להב 433 ניצב רוני ריטמן בנוגע לפרשה, שיבח המפכ"ל יוחנן דנינו את פועלה של היחידה: "הוכחתם שוב נחישות ומקצועיות בהובלת חקירה רגישה ומורכבת בארץ ובחו"ל. התנהלותה הדיסקרטית של להב 433 בכלל ויחידת הסייבר בפרט הבטיחה שליטה בחקירה ובמודיעין עד למעצר החשודים והמעורבים בפרשה ועד לנטרול האיום הפיננסי על לקוחות חברת האשראי".