מנכ"ל משרד התקשורת אמר היום (שני) כי הוא לא יחתום על הסכם עד מדינה נגד נתניהו במסגרת החקירה המתנהלת נגדו בפרשת בזק.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בשיחה בלעדית עם עמית סגל אמר פילבר כי "ארבעה ימים ישבתי מול החוקרים של הרשות לניירות ערך והסברתי להם שכל מה שקידמתי היה בהתאם לסמכויותיי כמנכ"ל על בסיס מדיניות של קודמיי. כחלון קבע ב-2012 את ההפרדה המבנית בבזק, ב-2013 הממשלה קיבלה את זה כבר כהחלטת ממשלה. כל מה שאני עשיתי ב-2015 היה להוסיף תנאי נוסף לבזק, שאם הם רוצים שזה יתקיים הם חייבים להשקיע בתשתיות מיליארדי שקלים. זה הכל, אין פה בכלל עבירה. על מה אפשר לדבר"?

על שאלת חדשות 2 האם נתניהו לא עבר עבירה ולא הנחה אותו לעשות את הדברים הללו, השיב פילבר: "מעולם לא דיברתי אתו על הדברים האלה, מעולם לא עלה הנושא הזה בשיחותינו. אני שירתי את המדינה, אני אוהב אותה ואני מוכן לעזור בכל דבר ששייך לחקירה כדי להגיע לחקר האמת. אני לא אהיה עד מדינה".

בית משפט השלום הודיע אתמול על הרחקתו של פילבר ממשרד התקשורת למשך 30 ימים נוספים. המגבלה הנוספת מגיעה כשבוע וחצי לאחר ההרחקה המקורית, במסגרתה קבע בית המשפט מספר תנאים מגבילים: "החשוד ימנע מלבקר במשרד התקשורת ולא ייצור קשר ישיר או עקיף עם העובדים".

פילבר, עד מדינה נוסף המקורב לנתניהו (צילום: פלאש 90 - קובי גדעון, מרים אלסטר)
מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר | צילום: פלאש 90 - קובי גדעון, מרים אלסטר

על פילבר גם נאסר ליצור קשר עם עובדי משרד המשפטים למעט בנושאים הנוגעים להשעייתו - וגם עם עובדי חברת בזק. "החשוד לא יעסוק בקבוצת בזק, יתייצב לחקירה ככל שיתבקש, לא ייצור קשר ישיר או עקיף עם מי מהמעורבים בחקירה, ודרכונו יוחזק בידי רשות ניירות ערך ל-180 יום".

החשד: פילבר קידם אינטרסים של בזק במשרד התקשורת

לפני כשבוע וחצי פרסם כתבנו גיא פלג כי נגד פילבר ישנן "ראיות חד-משמעיות", כך לדברי גורמים בכירים במערכת אכיפת החוק. לדבריהם, החקירה נגדו התנהלה במשך שמונה חודשים, והופעלו נגדו שלל "אמצעים", אותם לא פירטו הבכירים. עם זאת, ידוע כי בחקירות הוצגו לפילבר תכתובות אי-מייל ששלח וקיבל, ולכן ההערכות הן שלכל הפחות שאבו ממנו את כל תכתובות האימייל.

שמו של ראש הממשלה נתניהו טרם עלה בחקירות. פילבר לא חשוד בקבלת שוחד מאלוביץ' ומשכך נשאלת השאלה מדוע על פי החשד הוא העביר מידע לבזק, שאמור היה לקדם את האינטרסים של חברת התקשורת.

ייתכן שפעל על דעת עצמו, בין אם כדי לרצות את אלוביץ' למטרת עבודה עתידית ובין אם כדי לרצות את נתניהו. עם זאת, ייתכן כי הונחה על ידי ראש הממשלה עצמו. הוא עצמו טרם הפליל את נתניהו, אולם במידה ויעשה זאת התמונה תשתנה לחלוטין.

בחקירותיו אמר פילבר כי התקשורת בינו לבין אלוביץ' הייתה משא ומתן לגיטימי ביניהם, וכי חילופי הטיוטות ביניהם היו מקובלים. אלוביץ', מצדו, דיבר ארוכות בחקירתו כשניסה לשכנע את החוקרים כי ההטבות שבזק קיבלה זעומות לעומת אלה שקיבלו פרטנר והוט.