השר לשעבר מודי זנדברג, אתמול בבית המשפט (צילום: חדשות 2)
מודי זנדברג | צילום: חדשות 2

אליעזר (מודי) זנדברג הוא השר לשעבר שנחקר הבוקר (שני) בחשד למעורבות בפרשת הצוללות. זנדברג חשוד בקבלת שוחד ובתיווך לשוחד ובית המשפט האריך את מעצרו בשלושה ימים. בחקירתו הכחיש זנדברג את החשדות המיוחסים לו וטען כי פעל כחוק. הוא סיפר לחוקרים את סכום הכסף שקיבל מגנור אך הבהיר כי לא היה מדובר בשוחד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"קיבלתי מגנור 100 אלף שקל בחמישה תשלומים", סיפר זנדברג לחוקרים והסביר בהמשך מה היו המניעים של הקשר הידידותי עם גנור. "רציתי להיות יועץ קבוע שלו ולהיות דירקטור אצלו בחברה אבל פעלתי כחוק ולא קיבלתי שוחד. ניסיתי לעשות איתו עסקים, לתווך לו עסקאות ולעניין אותו בעסקים. חשבתי לייבא ג'יפים מטורקיה אך העסקה לא צלחה".

באשר לפרשת הצוללות, ציין זנדברג כי ניהל שיחות בנושא עם גנור בהן "הסביר לי כמה הן חשובות לישראל. הייתי היועץ שלו בעניין אבל אין כל קשר לשוחד".

בדיון להארכת מעצרו הכחיש פרקליטו יובל זמר את מעורבותו של זנדברג בפרשה והבהיר כי למרות הקשרים העסקיים שקיים עם גנור אין במעשיו הביטים פליליים. "יש לנו מחלוקת מהותית עם המשטרה ברמת העובדות. גנור מפרש את הדברים בצורה שונה מכפי שהם קרו באמת ולכן האינטרס הראשון שלנו הוא שהמשטרה תסיים את החקירה ואין לי צל של ספק שהתיק נגדו ייסגר".

לדבריו, "מודי מכיר את גנור, הוא נתן לו ייעוץ אך הכל גלוי לאור השמש ושום דבר לא נעשה בצורה פלילית. גנור הפך לעד מדינה וכרגע הוא מנסה לגרור לקלחת הזו את כל מי שהכיר ומכיר. זנדברג משתף פעולה בחקירה, שאת הזימון אליה קיבל בהפתעה גמורה, ואני מקווה שברביעי הוא כבר יהיה בבית".

זנדברג, בן 55 ועורך דין במקצועו, נבחר ב-1992 לכנסת ה-13 מטעם "צומת". ארבע שנים לאחר מכן כיהן ברשימת הליכוד-גשר-צומת והיה חבר בוועדות החוקה, הכלכלה והחינוך והתרבות. בבחירות לכנסת ה-16 נבחר זנדברג מטעם מפלגת "שינוי" ומונה לשר המדע והטכנולוגיה ב-2003. עם פרישת שינוי מהקואליציה של ראש הממשלה אריאל שרון והליכוד הוא פוטר מתפקידו. מאז 2010 עומד זנדברג בראש ארגון קרן היסוד. 

גנור. בוטל ההסכם (צילום: אילן אסייג, חדשות)
מיקי גנור | צילום: אילן אסייג, חדשות

מוקדם יותר הותר לפרסום כי רמי טייב, יועצו הפוליטי של שר האנרגיה יובל שטייניץ, הוא העוזר הבכיר שנעצר הבוקר במסגרת חקירת הפרשה. טייב חשוד בלקיחת שוחד, תיווך לשוחד עבור נבחר ציבור שכיהן בעבר, ובהלבנת הון. מעצרו הוארך בשלושה ימים נוספים.

רמי טייב בדיון להארכת מעצרו (צילום: חדשות 2)
רמי טייב בדיון, היום | צילום: חדשות 2

בעקבות מעצרו של המקורב לשטייניץ והחשדות החמורים המיוחסים לו, אישר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לזמן את שר האנרגיה למסור עדות בפרשה. בשלב זה מדובר בעדות בלבד ולא בחקירה באזהרה.

כמו כן נחקר הבוקר שוב אבריאל בר יוסף, סגן ראש המל"ל (המטה לביטחון לאומי) לשעבר: בר יוסף הוא מהחשודים המרכזיים בפרשה, שכבר היה עצור בעבר. חקירתם של השר לשעבר ובר יוסף מתבצעת בהמשך לעדותו של עד המדינה מיקי גנור. היום או מחר צפויים להגיע לעדות בלהב 433 גם קציני צה"ל מכהנים.

השר שטייניץ מאחורי היוזמה (צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות)
יזומן למסור עדות. שטייניץ | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

אתמול עוכבו לחקירה שישה חשודים במעורבות בפרשת הצוללות וכלי השיט (תיק 3000), בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של ארבעה מתוכם: מעצרם של ראש הסגל לשעבר במשרד רה"מ דוד שרן ויועץ התקשורת צחי ליבר הוארך ב-5 ימים, בעוד המעצר של מפקד שייטת 13 לשעבר ושל יועץ התקשורת נתן מור הוארך ב-4 ימים. כמו כן, הוארך ביממה מעצרו של חשוד נוסף, עורך דין במקצועו שחשוד בתיווך לשוחד, ששמו נאסר לפרסום.